Gyldendal køber anpartsmajoriteten i MentorDanmark
Dato: 12. december 2018

Gyldendal har købt anpartsmajoriteten i lektiehjælpsvirksomheden MentorDanmark, der blev grundlagt i 2013 af iværksætteren og ildsjælen Nicklas Kany. Virksomheden har i løbet af kort tid erobret førertrøjen på markedet for lektiehjælp og er i dag den største og eneste landsdækkende aktør på dette område.

Gyldendal er Danmarks største udbyder af skole- og undervisningsmateriale, og købet af den digitalt drevne MentorDanmark er et led i Gyldendals strategi om at skabe vækst i nye markeder, der støder op til den traditionelle forlagsforretning. 

”Jeg er fuld af beundring over MentorDanmarks stiftere og medarbejdere, der på fem år har udviklet en digitalt funderet virksomhed med en imponerende vækst og en sund indtjening. Det har været en sand fornøjelse at erfare, at en nystartet virksomhed som MentorDanmark og en snart 250 år gammel virksomhed som Gyldendal har en fælles mission om at styrke danske skoleelevers læring både i og uden for skoletiden. Ja, der er kort sagt tale om et perfekt match”, siger Morten Hesseldahl, adm. direktør for Gyldendal A/S.

Nicklas Kany udtaler: ”Det er en markant styrkelse af MentorDanmark at få Gyldendal med ombord. Gyldendal er markedsleder og kendt for sin kvalitet på læremidler, og vi kan nu i langt højere grad udvikle indholdsbaseret lektiehjælp og lignende aktiviteter. Det bliver en fordel for mentorerne og til stor gavn for dem, vi er sat i verden for – de mange børn og unge. Vi supplerer hinanden godt, og jeg ser i den grad frem til den videre rejse.”

MentorDanmark har 35 fuldtidsansatte medarbejdere og 2.500 tilknyttede mentorer i Danmark, som årligt hjælper flere end 6.000 børn og unge med læringsstøtte gennem et mentorforløb.

MentorDanmark har modtaget flere priser for iværksætteri og innovation siden grundlæggelsen. Nyeste skud på stammen i virksomheden er ’Substy’, en digital platform, der effektiviserer vikardækningen på grundskoleområdet. Substy er i øjeblikket ved at blive afprøvet i flere af landets kommuner.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail