Gyldendal og Rosinante & Co. fusionerer
Dato: 16. september 2019

Gyldendal og Rosinante & Co. fusionerer
For at kunne agere offensivt på ændret kundeadfærd og nye forretningsmodeller i forlagsbranchen samler Gyldendal mere af koncernen.

Gyldendal vedtog sidste år en strategi for udviklingen af koncernen i 2018-2022. For at leve op til den strategiske ambition om at udvikle og fokusere forretningen bliver alle forlagslinjer nu samlet i Gyldendals hoveddomicil i Klareboderne.

Dette betyder, at forlagene Rosinante, Høst & Søn, Cicero, Pretty ink og Flamingo videreføres i Gyldendal.

Morten Hesseldahl, adm. direktør i Gyldendal, udtaler:
”Som samlet forlagshus vil Gyldendals strategi fortsat være at udvikle det bedste indhold og bevare den store bredde i udgivelserne. Rosinante & Co. har en markant profil i markedet såvel som i koncernen med en fornem og kvalitetspræget portefølje. Men for at vi fortsat kan værne om de stærke udgivelseslinjer på et ændret marked, er det nødvendigt, at vi i højere grad samler vores forretning.  Derfor flyttes redaktionerne fra Rosinante & Co. ind i Klareboderne, og de enkelte udgivelseslinjer bevares. Digitaliseringen stiller samtidig nye krav til os som forlæggere både i forhold til nye formater, distribution, markedsføring og ikke mindst IT. Vi ser en række fordele ved at samle og styrke organisationen af særligt disse områder.”

Rosinante & Co. ophører som selvstændigt selskab, og i den forbindelse fratræder adm. direktør Jakob Malling Lambert sin stilling.

Morten Hesseldahl, adm. direktør, udtaler:
”Jakob Malling Lambert har været en særdeles dygtig direktør for Rosinante & Co. og et vigtigt medlem af koncerndirektionen, og jeg takker ham for hans årelange indsats for Rosinante & Co. og for hele Gyldendal.”

Som konsekvens af fusionen vil der også ske en række nedskæringer. Det betyder samlet 25-30 afskedigelser i koncernen. 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail