Gyldendal omlægger bogklubber
Dato: 10. oktober 2022

Gyldendal kan i dag oplyse, at de klassiske bogklubber ved årsskiftet omlægges til en digital læseklub. Det fortæller Gyldendals konstituerede administrerende direktør Hanne Salomonsen.

”Gyldendals bogklubber har haft en enorm betydning for det danske kulturforbrug igennem årene, hvor mange danskere har nydt godt af den demokratisering af litteraturen, som de har stået for. Vi har de seneste år forsøgt en række forskellige strategier for at lave en bæredygtig forretning ud af klubberne, men må nu konstatere, at det ikke længere er muligt, fordi forbrugernes adfærd har ændret sig,” siger Hanne Salomonsen.

Gyldendals bogklubber har i dag ca. 80.000 medlemmer, der fra årsskiftet bliver en del af den digitale læseklub.

Gyldendal-direktøren fortæller videre, at man vil tage nogle af dyderne med fra bogklubberne til den kommende digitale læseklub.

”I det nye koncept vil vi bevare nogle elementer, som vi ved, medlemmerne sætter pris på: nemlig inspiration om litteratur, anbefalinger, arrangementer og gode tilbud – nu blot i et digitalt format,” siger Hanne Salomonsen.

Gyldendal vil fortsat arbejde tæt sammen med forfatterne om at præsentere dem og deres værker for de mange trofaste bogkøbere, ligesom man kommer til at indgå i dialog med detailleddet om, hvordan man i fællesskab bedst understøtter bogsalget.

Gyldendals bestyrelse besluttede i dag at omstrukturere de resterende distributionsaktiviteter i Gyldendal Forlag i form af bogklubberne. Sammen med øvrige initiativer medfører det en betydelig forbedring af den underliggende drift på 40 mio. kr. på årsbasis.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail