Gyldendal udgiver manuskriptbogen Harry Potter og det forbandede barn – del et og to på dansk
Dato: 9. maj 2016

Gyldendal udgiver manuskriptbogen Harry Potter og det forbandede barn – del et og to på dansk

Gyldendal udgiver den trykte manuskriptbog Harry Potter og det forbandende barn – del et og to, som sættes op som teaterstykke i London til sommer, på dansk. Det er en ny, original historie af J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffany, og et nyt skuespil af Jack Thorne.

Første udgave af manuskriptbogen (Special Rehearsal Edition) udgives på dansk d. 14. oktober 2016 og giver de danske fans, der måske ikke har mulighed for at opleve sceneversionen i London, chancen for at læse den storslåede, ottende Harry Potter-fortælling.

Den danske e-bogsudgave af manuskriptbogen udgives af Pottermore, den globale digitale udgiver af Harry Potter og J.K. Rowlings Magiske Verden, og den fysiske bog udgives af Gyldendal.

»Historien om Harry Potter har ramt noget helt særligt hos læsere i alle aldre, og manuskriptbogen er en enestående mulighed for at vende tilbage til universet og møde de karakterer, der har betydet så meget for så mange i næsten tyve år. Vi har sammensat et stærkt oversætterteam med den oprindelige Harry Potter-oversætter, Hanna Lützen, i spidsen, og de er helt klar til opgaven. Jeg glæder mig selv meget til at læse fortsættelsen af historien og til at skulle udgive bogen,« siger Elin Algreen-Petersen, redaktionschef hos Gyldendal Børn & Unge.

Om bogen/skuespillet:
Den ottende historie. 19 år senere.

Baseret på en ny, original historie af J.K. Rowling, Jack Thorne og John Tiffanny, er Harry Potter og det forbandede barn, et nyt skuespil af Jack Thorne, den første officielle Harry Potter-historie, som sættes op på et teater. Teaterstykket har verdenspremiere i Londons West End d. 30. juli 2016.

Det har altid været svært at være Harry Potter, og det er ikke blevet nemmere nu, hvor han er en overbebyrdet ansat i Ministeriet for Magi, ægtemand – og far til tre børn i skolealderen.

Harry kæmper med en fortid, som ikke vil give slip, og hans søn, Albus, må bære den tunge byrde fra en arv, han aldrig har ønsket. Da fortiden og nutiden smelter ildevarslende sammen, må både far og søn erkende den ubehagelige sandhed: Nogle gange kommer mørket fra uventede steder.

Yderligere information:
Første udgave (Special Rehearsal Edition) af Harry Potter og det forbandede barn – del et og to er skuespillets manuskript, som det ser ud tidligt i produktionen flere uger før premieren. Manuskriptet vil herefter blive revideret og delvist omskrevet, hvorfor denne udgave kun er tilgængelig i en begrænset periode. Den vil efterfølgende blive erstattet af den endelige udgave. Mere information om den endelige udgave kommer på et senere tidspunkt.

J.K. Rowling er forfatteren bag de syv bøger om Harry Potter, der udkom fra 1997-2007 , og som på verdensplan har solgt over 450 millioner eksemplarer. Bogen er udgivet i mere end 200 lande, oversat til 79 sprog og er blevet filmatiseret med stor succes.

Hun har også skrevet tre tilknyttede værker til velgørende formål: Quidditch gennem tiderne, Fantastiske skabninger og hvor de findes (til støtte for Comic Relief) og Barden Beedles eventyr (til støtte for Lumos).

I 2012 blev J.K. Rowlings digitale virksomhed, Pottermore, lanceret. Her kan fans læse nye tekster af forfatteren og fordybe sig i den magiske verden.

Foruden samarbejdet om Harry Potter og det forbandede barn debuterer J.K. Rowling også som manuskriptforfatter dette efterår med filmen Fantastiske skabninger og hvor de findes, som er en udvidelse af den magiske verden. Filmen har premiere i november 2016.

Pressekontakter på Gyldendal:
Julie Marstrand, presseansvarlig: julie_marstrand@gyldendal.dk
Christian Bach, markedschef, Børn & Unge: christian_bach@gyldendal.dk

Pressekontakter på Pottermore:
USA
Howard Polskin: howard.polskin@team.pottermore.com
UK
UKRebecca Salt: Rebecca@stonehillsalt.co.uk
Mark Hutchinson: mark@markhutchinsonmanagement.co.uk


Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail