Gyldendal udgiver trilogien House of Cards – 1. del kommer i helt ny udgave
Dato: 11. oktober 2013

Mange har lært den iskolde Francis Underwood at kende gennem Netflix-serien House of Cards. Nu udgiver Gyldendal - som de første i verden - bogen, der har givet inspiration til serien, i en helt ny gennemarbejdet udgave.

Bestselleren udkom første gang på engelsk i 1989, men på opfordring af den danske redaktion sagde den engelske forfatter og politiker Michael Dobbs ja til at skrive en ny slutning. Det endte imidlertid med at blive en absolut gennemrevideret bog, for som Michael Dobbs siger:

»Jeg havde ikke genlæst bogen, siden jeg skrev den for 25 år siden. Da jeg endelig læste den igen, stod historien stadig stærkt, men man kunne se, at den var skrevet i første forsøg. Gennem årene har jeg lært en del om historiefortællingens kunst, så uden at ændre på bogens ånd ønskede jeg at gøre både læseren og mit eget ego en tjeneste ved at stramme den op.«

Dertil siger bogens danske redaktør, Andrea Fehlauer:
»Gyldendal købte en bog, men fik faktisk en helt anden.«

Den nye udgave byder ikke kun på ændringer i handlingen i form af helt nye sider af bogens hovedperson Francis Urquharts (i tv-serien kaldet Underwood) barndom og hans relation til journalisten Mattie Storin. Michael Dobbs har også komponeret skarpere dialoger og strammere tekststykker, og resultatet er blevet en bog af mere kynisk og endnu mere ond karakter.

House of Cards er en trilogi, hvor første del udkommer på dansk 4. november 2013 – anden del forventes i januar 2014. Der foreligger endnu ikke planer for at revidere anden og tredje bind.

I forbindelse med udgivelsen kommer Michael Dobbs til Danmark på årets Bogmesse i Bella Center. Han interviewes af Adam Price. De to arbejder sammen om en ny serie til HBO. Michael Dobbs er i Danmark fra lørdag d. 9. november om formiddagen til søndag d. 10. sent om eftermiddagen og vil være til rådighed for pressen efter aftale.

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information herunder ønske til interview, kontakt venligst:
Presseansvarlig Ida Nielsen på main@gyldendal.dk, telefon 33 75 55 86.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail