Gyldendal udpeger to nye forlagschefer
Dato: 9. december 2020

For at styrke nonfiktionsområdet i Gyldendal tiltræder pr. 1. januar 2021 Mette Korsgaard og Michael Jannerup som forlagschefer for henholdsvis redaktionerne nonfiktion Liv og nonfiktion Kultur.  

Adm. direktør for Gyldendal, Morten Hesseldahl, udtaler: 

»Nonfiktion er en vigtig del af Gyldendals publicistiske og historiske DNA, og vi vil være det forlagshus, der bedst beskriver vores samtid og de brydninger, som i disse år udfolder sig med voldsom kraft både lokalt, nationalt og globalt. Vi skal formå at trække tidens vigtigste debatter ind i Klareboderne og udgive de bøger, der optegner de nye idépolitiske linjer i samfundsdebatten, og samtidig finde de fortællinger, der oversætter, hvad de mange forandringer betyder for os som mennesker. Med mit kendskab til Mette og Michael er jeg overbevist om, at vi får forbundet det omgivende samfunds puls med Gyldendals publicistiske ambitioner. Det kan kun blive godt«.  

Mette Korsgaard skal i livredaktionen udgive illustreret nonfiktion og bøger om personlig udvikling, eksistens, business, videnskab, natur og kunst. Hun kommer fra en stilling som redaktionschef i nonfiktion og har før det arbejdet bl.a. som redaktør i Gyldendal og i Børsens Forlag. Før det har hun blandt andet været redaktør på Aarhus Universitetsforlag og kommunikationschef på L&R Uddannelse. Mette Korsgaard er uddannet klassisk arkæolog fra Aarhus Universitet.  

Forlagschef for nonfiktion Liv, Mette Korsgaard, udtaler:   

»I en tid med store omvæltninger, hvor normer brydes og livsmåder ændres, har nonfiktion en særlig vigtig rolle i at følge med læserne og med tiden. Det skal være her, man søger ny viden, overraskende indsigter, gribende fortællinger og konkrete råd, og man skal kunne spejle sig som menneske i vores udgivelser. Jeg glæder mig utrolig meget over at få muligheden for at være med til at udvikle og videreføre Gyldendals lange tradition for stærke fagudgivelser skrevet af de fremmeste forfattere. Sammen med redaktionen vil jeg arbejde på, at Gyldendal nonfiktion Liv også fremover vil berige læserne med vedkommende fortællinger, der sætter livet i perspektiv«.

Michael Jannerup får i kulturredaktionen ansvaret for områderne historie, politik, samfund og journalistiske udgivelser. Han har det seneste år været kommunikationschef i Gyldendal og tidligere været strategichef og redaktør på forlaget. Før det har han arbejdet bl.a. som koncernkommunikationschef i Kulturministeriet og som nyhedsredaktør på Berlingske. Michael Jannerup er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. I 2018 udgav han sammen med redaktør på Altinget Magasin, Esben Schjørring, bogen Værdikæmperne – slaget om danskernes sjæl.  

Forlagschef for nonfiktion Kultur, Michael Jannerup, udtaler: 

»Jeg er glødende optaget af samfundsudviklingen, hvad vi er kommet af, hvad der forandrer sig i denne tumultariske tid, og hvor vi er på vej hen. Så jeg kan ikke forestille mig en mere spændende udfordring. De fleste af de biografier, historie- og debatbøger, jeg har hjemme i reolen, er fra Gyldendal. Det er for mig en påmindelse om vores lange tradition for at udgive kulturlitteratur skrevet af de mest vidende forfattere, der har beriget den offentlige debat igennem mange år. Det forpligter selvfølgelig, men jeg glæder mig til sammen med redaktionen at forny kontrakten med læserne om, at kulturlitteratur fra Gyldendal er lig med relevante fortællinger, der både holder længe og er skrevet til tiden«.

 

Gyldendal Forlag har med udnævnelsen fem forlagschefer:  

  • Elisabeth Strandgaard, Cicero & Flamingo  
  • Lotte Hjortshøj, Børn & Unge 
  • Simon Pasternak, skønlitteratur 
  • Mette Korsgaard, nonfiktion Liv  
  • Michael Jannerup, nonfiktion Kultur 

Lise Nestelsø, der har været i direktør i nonfiktion, tiltræder samtidig en stilling som projektchef i Gyldendals Bogklubber med særlig fokus på business og personlig udvikling.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail