Gyldendal udvider Den Store Danske
Dato: 12. oktober 2011

75.000 brugere benytter sig dagligt af Gyldendals åbne encyklopædi, og med støtte fra Augustinus Fonden får Gyldendal nu muligheden for at berige danskerne med endnu mere troværdig og kvalificeret viden.

Gyldendal udvider det velbesøgte netleksikon med mere end 13.000 biografier om kendte danskere gennem tiderne fra konger og politikere til forfattere og skuespillere – fra Gorm den Gamle til Anker Jørgensen, fra Søren Kirkegaard til Jytte Abildstrøm.

Artiklerne kommer fra Dansk Biografisk Leksikon, der nu bliver frit tilgængeligt for alle på denstoredanske.dk. Værket blev senest udgivet i 16 bind sidst i 1980’erne, men får nu et helt nyt liv på nettet. Mange af artiklerne i den nye onlineversion er blevet opdateret, og endnu flere vil blive det fremover.

Dansk Biografisk Leksikon er dog kun et værk ud af en lang række, som Gyldendal lægger på sitet. Også Gyldendals leksikon om nordisk mytologi er allerede nu gjort tilgængeligt, og i løbet af efteråret 2011 følger bl.a. Gyldendals og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind.

Fakta:

Den Store Danske gik online i marts 2009. Den er baseret på Den Store Danske Encyklopædi (1994-2001) og andre af Gyldendals Leksika og tæller i dag mere end 170.000 artikler. Alle har muligheden for at bidrage til sitet ved at tilføje nye artikler eller redigere i de eksisterende. Samtlige artikler verificeres af redaktionen og tilknyttede fageksperter.

For yderligere information kontakt:

Redaktionschef Karen Westman Hertz, dir. tlf. 3375 5974

Redaktør Lene Vistrup, dir. tlf. 3375 5970

www.denstoredanske.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail