Gyldendal-forlagene indgår partneraftale med Google Books
Dato: 11. marts 2011

Gyldendal har indgået aftale med Google om visning af forlagets bøger i Google Books.

Aftalen betyder, at brugere over hele verden kan finde Gyldendal-forlagenes bøger via Google, læse 20% af dem og købe bøgerne via et link fra Google Books. Erfaringer fra andre forlag, der har indgået lignende aftaler, viser at ordningen giver en ny og bred markedsføring af forlagets bøger, ikke mindst gavnlig for den store backlist.

Gyldendal kontakter i øjeblikket alle de forfattere og agenter, som berøres af aftalen, danske som udenlandske. En væsentlig fordel ved aftalen er, at Google linker til sites, hvor bogen kan købes. Derfor medtages i første omgang alene bøger, som findes på lager. Aftalen med Google er frivillig og ikke eksklusiv. En forfatter kan vælge at udtræde af aftalen fra begyndelsen eller når som helst på et senere tidspunkt. Det samme gælder for Gyldendal som helhed, ligesom Gyldendal står frit med hensyn til at indgå lignende aftaler med andre end Google. Bøgerne vil være søgbare i Google Books i løbet af maj måned.

Gyldendal var for et år siden blandt de forlag, der gennem Forlæggerforeningen kritiserede det såkaldte Google-forlig. Forliget indebar, at Google uden at få tilladelse kunne tjene penge på visning af alle de bøger – også danske og europæiske - som de havde indscannet fra amerikanske biblioteker. Den mulighed har Google ikke i partnerskabs-modellen, hvor salg foregår helt sædvanligt gennem netboghandlere.

Administrerende direktør Stig Andersen, siger: ”Partnerskabsaftalen med Google, giver os en strategisk interessant mulighed for at gøre både nye titler og hele vores kolossale backlist tilgængelig for mennesker verden over. Vi forventer, at det vil give øget eksponering og øget salg, og vi tror, at både forlag og forfattere vil få glæde af aftalen”.

Juridisk direktør Elisabeth Fogtdal, Gyldendal, tilføjer: ”Partnerskabsaftalen indebærer, at vi bevarer kontrollen med, hvilke af vore titler vi ønsker aftalen skal omfatte, hvordan de må udnyttes og hvor længe: Vi mener derfor, aftalen har den fleksibilitet og gensidighed, som gør den interessant for alle parter.”

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at danske forfattere umiddelbart har været skeptiske, og især har det været af afgørende betydning for os, at de 20% af teksten er vilkårligt udvalgt og ikke sammenhængende, og at vi uden videre kan træde ud af aftalen. Vi ser klart partnerskabet med Google Books som en større mulighed end en trussel”, siger Lotte Garbers, formand for Dansk Forfatterforening.

For yderligere oplysninger, se http://www.gyldendal.dk/Forside/Gyldendal/google/ og http://books.google.com/intl/da/googlebooks/about.html eller kontakt Stig Andersen eller Elisabeth Fogtdal, Gyldendal, tlf. 33 75 55 55 begin_of_the_skype_highlighting              33 75 55 55      end_of_the_skype_highlighting.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail