Børnebøgernes stjerneskud høster samme hæder som Bryld, Fupz og Strid
Dato: 4. september 2014

Gyldendals Børnebogspris 2014 er fordoblet fra 50.000 til 100.000 kr. Modtageren af belønningen er i år den prisbelønnede forfatter Glenn Ringtved, der bliver tildelt hæderen ved forlagets årlige reception for børne- og ungdomsbøger i eftermiddag.

Det er en fornem række af afholdte børnebogsikoner, forfatter Glenn Ringtved 4. september 2014 kan stille sig op i selskab med.

Han modtager i dag Gyldendals Børnebogspris – en pris og hæder, der tidligere er tilfaldet navne som Tine Bryld, Ib Spang Olsen, Kim Fupz Aakeson og Jakob Martin Strid.

Glenn Ringtved debuterede i 1995 med BENNY BØF og løftede siden fodboldseriegenren til et fortællemæssigt højt niveau med DREAMTEAM-serien, men det er i de senere år, at han har slået sit navn fast med ungdomsromaner som KINGS OF JUTLAND og EN GOD DRENG, som han modtog Undervisningsministeriets Skriverpris for i 2013.

I 2013 udgav Glenn Ringtved sammen med kollegaen Sanne Munk Jensen romanen DIG OG MIG VED DAGGRY, der høstede stor anerkendelse og flotte anmeldelser, og som indbragte dem Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger.

Begrundelsen for at vælge Glenn Ringtved går på hans kompromisløse måde at skrue fortællinger sammen på, lyder det fra Elin Algreen-Petersen, redaktionschef for Gyldendal Børn og Unge, som i eftermiddag uddeler prisen ved forlagets årlige reception for genren:

»… det er som om Glenn Ringtved har fundet et ekstra gear i den indre skrivemaskine. Det er tekster, der kommer fra en forfatter, som lægger alt på bordet, og ikke har til hensigt at spare hverken sig selv eller læseren for noget. Det er tekster, der siger okay – her får I hele historien om, hvordan det gik to relativt uskyldige unge mennesker – og I får den lige i smasken, før I kan nå at flytte jer. Eller de siger her kommer sandheden om, hvordan det er at være inde i Jonas, som er hovedpersonen i EN GOD DRENG. Og hvis man vil spare sig selv for den helt ucensorerede historie om tre jyske taber-konger og fodboldfans – så skal man lade være med at læse KINGS OF JUTLAND.«

Gyldendals Børnebogspris er blevet uddelt siden 1982.

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt:
Markedsansvarlig, Børn & Unge, Christian Bach
Mobiltelefon 50 98 05 06

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail