Gyldendals Børnebogspris 2017 går til Rasmus Bregnhøi
Dato: 7. september 2017

Gyldendals Børnebogspris 2017 går til Rasmus Bregnhøi

 

Illustrator og forfatter Rasmus Bregnhøi bliver belønnet for sit unikke talent ved forlagets årlige reception for børne- og ungdomsbøger i dag.

 

Siden sin debut i 1987 har Rasmus Bregnhøi været med til at udvikle, fortolke og kreere nogle af de vigtigste værker i den nyere danske børnelitteratur.

 

Hans illustrationer har givet liv til kendte figurer som Hunden Ib og Betty. Men også til visuelt syrede og overraskende værker i samarbejde med Kim Fupz Aakeson, Peter Nordahl, Peter Adolphsen m.fl.

 

Redaktionschef i Gyldendal Børn & Unge, Elin Algreen-Petersen, giver årets prismodtager følgende ord med på vejen:

 

»Rasmus har gennem de mange år, han har tegnet, udviklet et helt overlegent talent, som gør, at han kan lege uhæmmet med forskellige teknikker, detaljer, kompositioner og karaktertegninger. Jeg tror, Rasmus kan udtrykke alt med sin streg«.

 

Rasmus Bregnhøi, som er født i 1965 i Langerød ved Fredensborg og er uddannet fra Danmarks Designskole i 1992, har modtaget Kulturministeriets Illustratorpris samt Blixenprisen til årets børne- og ungdomsforfatter. Han er aktuel med to nye billedbøger baseret på Ole Lund Kirkegaards historier om Lille Virgil. De udkommer begge på Gyldendal 12. september 2017.

 

Gyldendals Børnebogspris er blevet uddelt siden 1982, og Rasmus Bregnhøi slutter sig til rækken af prominente modtagere som Ib Spang Olsen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid og Tine Bryld. Sidste år blev prisen tildelt Hanne Kvist. Med hæderen følger 100.000 kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail