Gyldendals faglitterære pris 2010 tildeles journalist og forfatter Hans Mortensen
Dato: 27. januar 2010

Gyldendal Fakta uddeler kl. 16 i dag ved den årlige nytårsreception Gyldendals faglitterære pris til journalist og forfatter Hans Mortensen.

Prisen tildeles en forfatter, der med engagement og talent formår at formidle faglig viden på en overbevisende og tilgængelig måde med respekt for såvel sit stof som sine læsere. Formålet med prisen er at anerkende det foreliggende forfatterskab og samtidig støtte det fortsatte arbejde. Prisen er på 100.000 kr.

Fra motivationen lyder det blandt andet: ”Hans, du kan din historie og ved, hvad der har været på spil – det er nok en af de vigtigste grunde til, at du rammer nutidens politiske dagsordener og temaer så præcist. Du er i stand til at give dine læsere indblik. Du lader dem komme tæt på begivenhederne, så tæt, at man nogle gange har fornemmelsen af at være flue på væggen i parti– eller ministerkontorerne.”

Hans Mortensen tildeles Gyldendals faglitterære pris 2010 for disse tre bøger:

  • De fantastiske fire fra 2005 om de fire socialdemokrater Svend Auken. Ritt Bjerregaard, Mogens Lykketoft og Poul Nyrup Rasmussen.
  • Tid til forvandling fra 2008 om Venstres vej til magten, da Anders Fogh Rasmussen havde overtaget ledelsen.
  • Det, Svend mener, er … fra 2009, bygget over samtaler med Svend Auken, der døde kort før bogens udgivelse.

Blandt de seneste års prismodtagere er Bo Lidegaard, Uffe Ellemann-Jensen, Pernille Stensgaard, Jesper Theilgaard og Nanna Simonsen.

For yderligere info kontakt:

Direktør Lars Boesgaard, Gyldendal Fakta, tlf. 29 43 38 90

Med venlig hilsen

Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail