Gyldendals faglitterære pris går i år til forfatteren, musikeren og fjeldvandreren Peter Bastian.
Dato: 25. januar 2012

Peter Bastian modtog i dag Gyldendals faglitterære pris. Overrækkelsen fandt sted ved Gyldendals årlige nytårskur, hvor forfattere, fotografer, grafikere, oversættere og andre venner af huset var mødt op til en festlig eftermiddag.

Ved prisoverrækkelsen sagde redaktionschef Louise Haslund-Christensen blandt andet til Peter Bastian: "Dit forfatterskab består af to markante udgivelser. Med 'Ind i musikken' gav du os en af sen-80'ernes helt store læseoplevelser, og i 'Mesterlære' tager du vittigt, poetisk og filosofisk fat på din samtid. Du er en spidsformuleret samfundsrevser. Du har meget på hjerte og usædvanligt meget at have det i. "

Det er 8. år, at Gyldendals faglitterære pris bliver uddelt. Prisen, der er på 100.000 kr., tildeles en forfatter, der med engagement og talent formår at formidle faglig viden på en overbevisende og tilgængelig måde med respekt for såvel sit stof som sine læsere

Tidligere prismodtagere er Bo Lidegaard, Uffe Ellemann-Jensen, Pernille Stensgaard, Jesper Theilgaard, Nanna Simonsen, Hans Mortensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen.

Med venlig hilsen
Gyldendal

 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail