Hans Edvard Nørregård-Nielsen får Læsernes Bogpris 2012
Dato: 30. marts 2012

Den danske kunsthistoriker og forfatter Hans Edvard Nørregård-Nielsen bliver i aften tildelt Læsernes Bogpris 2012 for sit store værk LIMFJORDEN – STEMMER OG STEDER I-II, der udkom på Gyldendal i august 2011.

Prisen vil blive overrakt af litteraturredaktør ved Berlingske Tidende, Jens Andersen, og det sker ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Frederikshavn, hvor over 400 af landets ledende bibliotekarer vil være til stede. Med prisen følger en check på 75.000 kr.

LIMFJORDEN – STEMMER OG STEDER I-II er Hans Edvard Nørregård-Nielsens personlige portræt af Limfjorden og de tilstødende landskaber med inddragelse af områdets litteratur og malerkunst. Værket er illustreret af fotografen Kirsten Klein.

LIMFJORDEN – STEMMER OG STEDER I-II er trykt i 26.000 eksemplarer, og både boghandlere og anmeldere har været meget begejstrede. De to bind er blandt andet blevet kaldt: ”Det smukkeste danske bogværk siden Achton Friis skrev sin fantastiske Danmarks-trilogi i perioden 1926 -1937”.

Læsernes Bogpris er indstiftet af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende. Vinderne kåres ved elektronisk afstemning blandt landets læsere og brugere af bibliotekerne. Det er i år 9. gang, at Læsernes Bogpris uddeles.

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail