Henrik Qvortrup og Mads Brügger på vej med portrætbog om Martin Rossen
Dato: 23. juni 2020

Fortællingen om stabschef og rådgiver Martin Rossens vej til magten er beretningen om de mest centrale aktører i dansk politik. Gennem de seneste ti år har Martin Rossen været statsminister Mette Frederiksens absolut vigtigste sparringspartner, og gennem portrætbogen vil læserne derfor uundgåeligt blive klogere på, hvordan Mette Frederiksen fik magten – og nu effektivt fastholder den.  

Martin Rossen har som stabschef fået mere indflydelse end nogen anden spindoktor i Danmarkshistorien. Han er et nybrud i dansk politik, og hans virke kalder på en grundig journalistisk undersøgelse af personen og fænomenet Rossen. 

»Personligt kan jeg ikke tænke mig noget mere spændende som journalist end at skulle være med til at skrive en portrætbog om Martin Rossen. En mand, som det er lykkedes at blive en af de mest magtfulde personer i dansk politik, men som samtidig er forblevet stort set ukendt uden for Slotsholmen. Som fortælling betragtet er det også en interessant beretning om en mønsterbryder fra Als, der pludselig dukker op på de bonede gulve, og så lige pludselig, fra den ene dag til den anden, forsvinder han igen og vender tilbage til sin hjemstavn«, siger journalist og forfatter Mads Brügger. 

»Jeg glæder mig til at skrive en journalistisk funderet bog om en af de allermest afgørende personer i dansk politik gennem det seneste årti. Martin Rossen er blandt de vigtigste nøgler, hvis man vil forstå den magtudøvelse, som den nuværende regering praktiserer på så effektiv vis. Samtidig er Rossen en prisme, gennem hvilken man kan betragte og blive væsentlig klogere på først og fremmest Mette Frederiksen, men også en række andre toppolitikere i Socialdemokratiet«, siger journalist og forfatter Henrik Qvortrup. 

Udgivelsesdatoen er endnu ikke fastlagt. 


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail