Hvis du elskede bogen: Find plakaten og t-shirten i Gyldendals nye webshop
Dato: 10. september 2018

Med Gyldendal Studio lancerer forlaget en række nye produkter til boligen, til gaver og til personlig brug og glæde. Alt sammen med udgangspunkt i forfattere og bøger, som danskerne har et nært forhold til, og som har været med til at præge forlagets knap 250 år lange historie.

 

I Gyldendal Studio sælges plakater med både klassiske og splinternye Karen Blixen- og Tove Ditlevsen-forsider, Jørgen Leth-plakater, Naja Marie Aidt-plakater, T-shirts med Svend Brinkmann-citater, Vitello-madkasser og kaffekrus med forsidemotivet fra Kaspar Colling Nielsens nyeste roman. Og meget andet.

 

Med den originale forfatter-merchandise, som fra i dag kan købes på gyldendalstudio.dk, får læserne en ny dimension til forfatterskaberne, og den næste generation af læsere får nye muligheder for at tage litteraturen og dens betydning med hjem og ud i gadebilledet.

 

“Vi har oplevet en markant stigende interesse for de produkter, vi løbende har præsenteret i forbindelse med lancering af vores bøger – som plakater, muleposer, notesbøger, postkort osv. Nu præsenterer vi i samarbejde med forfatterne en ny portefølje. På den måde kan litteratur og læsning få en ny synlighed”, siger Anne Louise W. B. Winther, salgsdirektør i Gyldendal Forlag.

 

For forlaget har det været afgørende, at produkterne afspejler forfatterskaberne, og at forfatterne selv er involveret i hele udviklingsprocessen.

 

“På den måde er der allerede opstået overraskende samarbejder, der kaster lys over klassiske værker. Eksempelvis har kunstneren Evan Birkebæk med sin illustration af Jørgen Leths klassiske digt Fausto Coppi fra Sportsdigte, der udkom første gang i 1967, skabt en original fortolkning af Leths ord. Vi glæder os til at give vores udgivelser liv i en ny kontekst,” siger udviklingschef Carsten Odgaard, der står i spidsen for udvikling af Gyldendal Studio.

 

11 forfatterskaber er allerede en del af Gyldendal Studio, og nye vil løbende komme til. Smukke retroplakater med illustrationer fundet i forlagets omfattende arkiv er også undervejs.

 

Se mere på www.gyldendalstudio.dk

 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail