I dag uddeles Søren Gyldendal Prisen 2011, som i år tilfalder forfatteren Naja Marie Aidt
Dato: 16. maj 2011

Naja Marie Aidt modtager prisen for sit forfatterskab, der tæller bl.a. novellesamlingerne Bavian, Tilgang og Vandmærket samt flere digtsamlinger, senest Alting blinker.

I juryens motivering lyder det:

”I fundatsen for Søren Gyldendal Prisen står der, at den skal gives til en forfatter, der står ”midt i en stærk og særpræget skabergerning”. Og det ved vi, at Naja Marie Aidt gør. Hendes forfatterskab er et forfatterskab, der hele tiden vokser ud over sig selv. Hendes forståelsesramme for menneskets vilkår bliver stadig større. Hun skyr omsvøb og bortforklaringer, hun skriver ikke for hyggens skyld og for at få os til at føle os godt tilpas, hun er fortsat illusionsløst nøgtern og usentimental indtil det rå og brutale i sin beskrivelse af nutidsmenneskets udsatte position mellem instinkt og civilisation”.

Søren Gyldendal Prisen 2011 overrækkes ved et arrangement på Gyldendal, Forværelset, Klareboderne 3, København K, i dag kl. 15.00. Pressen er velkommen uden tilmelding.

Prisen uddeles i forbindelse med Søren Gyldendals fødselsdag. Den første pris blev overrakt i 1958 og var på 10.000 kr. Nu er den på 200.000 kr.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Vedhæftet:

Portræt af prismodtageren. Fotograf: Morten Holtum

Oversigt over Naja Marie Aidts forfatterskab

Liste over de senere års modtagere af Søren Gyldendal Prisen

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail