I dag uddeles Søren Gyldendal Prisen 2012, som i år tilfalder forfatteren Carsten Jensen
Dato: 12. april 2012

Carsten Jensen modtager prisen for sit forfatterskab, der bl.a. tæller rejseskildringerne Jeg har set verden begynde og Jeg har hørt et stjerneskud samt romanen Vi, de druknede. Hans seneste udgivelse er bogen Ud – opdagelsesrejser 1978-2010, som består af Carsten Jensens rejsereportager igennem 32 år.

I juryens motivering lyder det blandt andet:

"Carsten Jensen får Søren Gyldendal-prisen 2012 for sin utrættelige indsats for både som forfatter og debattør at gøre sine landsmænd opmærksomme på, at Danmark er en del af en større verden. Ikke fordi han i banal forstand virker til fremme for mellemmenneskelig forståelse og dialog; han får den ikke for sine evner til at skabe hygge og ro i lejren, men for sin ufortrødne vilje til at være en rød klud og en sten i skoen, for sin kompromisløse lyst og evne til at sige det, han mener, der skal siges, uanset om vi bryder os om det eller ej, eller om han bliver lagt for had for det".

Søren Gyldendal Prisen 2012 overrækkes ved et arrangement på Gyldendal, Forværelset, Klareboderne 3, København K, i dag kl. 15.00. Pressen er velkommen uden tilmelding.

Prisen uddeles i forbindelse med Søren Gyldendals fødselsdag. Den første pris blev overrakt i 1958 og var på 10.000 kr. Nu er den på 200.000 kr.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail