Verdens bedste danske ordbøger – nu også til iPhone
Dato: 3. december 2009

Verdens bedste danske ordbøger – nu også til iPhone

Gyldendal lancerer nu 16 ordbøger til den populære iPhone og iPod touch. Alle fire hovedsprog er dækket – endda med versioner i fire forskellige størrelser, hvor den mindste er gratis.

Ordbøgerne baserer sig på Gyldendals serie af Røde Ordbøger og er dermed de suverænt største og mest avancerede ordbøger, der findes til iPhone på det danske marked. De største af ordbøgerne rummer hen ved 200.000 ord og ordforbindelser.

På trods af deres størrelse giver ordbøgerne dig lynhurtige opslag, hvor ordet, du leder efter, kommer frem i en liste, efterhånden som du taster bogstaverne. Når ordet, du søger, ses i ordlisten, kan du med det samme se oversættelsen.

Hvis ordet har flere betydninger, eller du vil se flere detaljer om det, kan du selvfølgelig trykke på ordet og få vist alle detaljerne – fx andre mulige oversættelser, ordforbindelser og teksteksempler, bøjningsformer etc.

I den største engelske ordbog findes der tillige mere end 50.000 udtaler af de engelske ord. Ved tryk på højtalerikonet, afspilles ordets udtale. Udtalerne er alle lavet af personer med engelsk som modersmål.

Ordbøgerne kan alle købes i Apples Appstore via iTunes eller direkte på brugerens iPhone eller iPod Touch. Priserne er hhv. 0 kr., 30 kr., 59 kr. og 199 kr.

De mindste udgaver af ordbøgerne er således gratis. De rummer oversættelser af et begrænset antal ord – ca. 6.000 - men har i øvrigt fuld funktionalitet, så man kan prøve, hvordan ordbogen virker.

Ordbogsprogrammerne er udviklet af den Odense-baserede softwarevirksomhed LET Software Aps.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail