J.K. ROWLINGS FANTASTISKE SKABNINGER: GRINDELWALDS FORBRYDELSER FILMMANUSKRIPTET UDKOMMER PÅ DANSK
Dato: 26. september 2018J.K. ROWLINGS FANTASTISKE SKABNINGER: GRINDELWALDS FORBRYDELSER 
FILMMANUSKRIPTET UDKOMMER PÅ DANSK

Udgivelsesdato 7. december 2018

Det er med stor fornøjelse, at Gyldendal i dag kan annoncere, at vi udgiver den danske udgave af det originale filmmanuskript til Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser skrevet af J.K. Rowling. Filmen har dansk premiere den 15.11.2018.

Den anden film i serien, der begyndte med Fantastiske Skabninger og hvor de findes, flytter handlingen fra New York til London og videre til Paris. Filmen giver indblik i begivenheder, der har været med til at forme troldmandsverdenen, så der vil være overraskende referencer for alle Harry Potter-fans.

Fantastiske Skabninger og hvor de findes slutter med, at den magtfulde Mørke troldmand Gellert Grindelwald med Newt Scamanders hjælp bliver taget til fange i New York. Men præcis som han havde truet med, undslipper Grindelwald sit fangenskab og begynder at samle tilhængere. De fleste af dem har dog ingen mistanke om Grindelwalds skumle planer, som går ud på at opdrage fuldblodstroldmænd, der skal regere over alle ikke-magiske væsener.

I et forsøg på at spænde ben for Grindelwald overtaler Albus Dumbledore igen Newt, hans tidligere Hogwarts-elev, til at hjælpe; men Newt er ikke klar over, hvilke farer der venter ham. I en mere og mere splittet troldmandsverden bliver kærlighed og loyalitet sat på prøve, selv mellem sande venner og familie. 

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser indeholder J.K. Rowlings originale manuskript og et cast af både velkendte og nye magiske væsener og karakterer.

Bogens cover er skabt af MinaLima, det grafiske designteam, der også står bag Harry Potter-filmene og den første Fantastiske Skabninger-film. Forsiden komplementerer MinaLimas smukke design til den første Fantastiske Skabninger-bog og er igen prydet med illustrationer, der repræsenterer forskellige facetter af fortællingen.
Udgivelsesdatoen for den danske e–bogs version af filmmanuskriptet bliver annonceret af Pottermore, det globalt digitale forlag for J.K. Rowlings Wizarding World.


Om filmen:

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser blev filmet på Warner Bros. Studios Leavesden, der over et årti har dannet baggrund for Harry Potter filmene. Filmen er den anden i en serie skrevet af J.K. Rowling og instrueret af Davis Yates, der har instrueret såvel den første Fantastiske Skabninger-film som de sidste fire Harry Potter-film.

Filmen præsenterer Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo, Poppy Corby-Tuech, med Jude Law og Johnny Depp.

Filmen er produceret af David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves og Lionel Wigram, med Tim Lewis, Neil Blair, Rick Senat og Danny Cohen som executive producers. 

Biografpremieren er sat til den 15.11. 2018, og filmen vil blive distribueret i 2D og 3D i udvalgte biografer og IMAX over hele verden af Warner Bros. Pictures, et selskab i Warner Bros. Entertainment. 

Note til redaktører:

1. Det originale filmmanuskript til Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser skrevet af J.K. Rowling udgives i hardback (Gyldendal, 249,95 kr.).

2. J.K. Rowling er forfatteren bag de syv Harry Potter-bøger, der blev udgivet mellem 1997 og 2007, og som har solgt mere end 500 millioner bøger over hele verden, er blevet oversat til mere end 80 sprog og lavet til 8 blockbusterfilm. 

3. J.K. Rowling har skrevet tre bøger til støtte for velgørenhed: Quidditch gennem tiderne og Fantastiske Skabninger og hvor de findes til støtte for Comic Relief og Lumos, og Barden Beedles eventyr til støtte for Lumos, hendes egen velgørenhedsorganisation for børn. 

4. I 2012 blev J.K. Rowlings digitale selskab og digitale forlag Pottermore lanceret som et sted, hvor fans kan få de seneste nyheder fra troldmandsverdenen, opleve forskellige relaterede features og finde originale tekster af J.K. Rowling. 

5. J.K. Rowlings første roman for voksne, Den Tomme Plads, udkom i september 2012 og blev lavet til en miniserie af BBC i 2015. Hendes krimier, skrevet under pseudonymet Robert Galbraith, udkom i 2013 (Gøgens Kalden), 2014 (Silkeorm) og 2015 (Ondskabens Høst, udgivet i 2016 på dansk) og er blevet lavet til en tv-serie af BBC One, produceret af Brontë Film and Television.

6. J.K. Rowlings Harvard-dimissionstale, Meget Gode Liv: Fordelene ved at fejle og fantasiens store betydning fra 2008 udkom i 2015 (på dansk i august 2018) i en illustreret udgave. Overskud fra salget går til Lumos, hendes velgørenhedsorganisation for børn, samt til økonomisk hjælp til studerende på Harvard.

7. I 2016 arbejdede J.K. Rowling sammen med forfatter Jack Thorne og instruktør John Tiffany på teaterstykket Harry Potter og det forbandede barn – del 1 & 2, der lige nu vises på The Palace Theatre i Londons West End og på The Lyric Theatre på Broadway. 

8. Bogudgaver af manuskripterne til både Harry Potter og det forbandede barn del 1 & 2 og Fantastiske Skabninger og hvor de findes udkom i 2016. 

9. Gyldendal er Danmarks største forlag grundlagt i 1770. Vi arbejder på at berige danske boglæsere med kundskaber, kunst, kultur og underholdende læseoplevelser og udgiver årligt over 400 nye titler i alle tænkelige formater til børn, unge og voksne.

10. Pottermore Publishing er det globale digitale forlag for Harry Potter- og Fantastiske Skabninger-serierne samt andre lydbøger og e-bøger fra Troldmandsverdenen. Dets mål er at gå forrest, når det kommer til innovativ digital udgivelse og bringe nye generationer af læsere sammen med gamle fans for at fejre og levendegøre historierne, der begyndte med drengen, der levede.

11. J.K. Rowling vil ikke være til rådighed til interviews eller begivenheder relateret til det originale filmmanuskript. 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail