KRIGENS ARVINGER af Birte Weiss udkommer på serbokroatisk
Dato: 10. juni 2010

Den anmelderroste bog KRIGENS ARVINGER (2008) af tidligere indenrigsminister Birte Weiss er blevet oversat til bosnisk og udkommer torsdag den 10. juni i Bosnien under titlen NASLJEDNICI RATA.

Det er det bosniske forlag Vrijeme (Tiden), som har valgt at udgive bogen op til højtideligholdelsen rundt om i Europa af 15-året for massakren i Srebrenica 11. juli 1995. Her blev 8.000 bosniakiske mænd og drenge på serbisk initiativ dræbt i løbet af få dage. I Danmark markeres begivenheden af Bosnisk Kultur Center i Odense med et åbent arrangement 12. juni.

Bogen handler om den svære forsoning efter en etnisk krig, hvor nationalisme fik ellers fredelige naboer til at slå hinanden ihjel. Den giver mæle til krigsofre, gerningsmænd, beslutningstagere og menige bosniere, som i det daglige kæmper med at genfinde samfundets og de personlige værdier. Blandt andet munder den ud i ’Forsoningens 10 bud’.

Danske anmeldere har kaldt bogen ”storslået”, ”fremragende” og ”et vedkommende og tankevækkende stykke europæisk nutidshistorie”.

Bogen er med støtte fra Kunstrådet oversat af Durdica Zlebasic Sørensen.

Birte Weiss var indenrigsminister under det meste af krigen i Bosnien 1992-95 og havde ansvaret for modtagelsen af 20.000 bosniske flygtninge, hvoraf de fleste er her endnu. Dem handler bogen også om. Birte Weiss boede selv et år i Sarajevo, da hun skrev KRIGENS ARVINGER.

Med venlig hilsen

Gyldendal

For yderligere information kontakt Gertrud Baun, Gyldendal Presse, på 33 75 56 13 eller gertrud_baun@gyldendal.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail