Kim Leine shortlistet til den store International Dublin Literary Award 2017 - han er klar med ny roman i 2018
Dato: 11. april 2017

Kim Leine shortlistet til den store International Dublin Literary Award 2017. Næste år udkommer ny roman. 

Som den eneste danske forfatter er Kim Leine blandt de ti udvalgte på shortlisten til den ansete International Dublin Literary Award 2017. Han indstilles for sin store roman fra 2012, Profeterne i Evighedsfjorden – den dramatiske historiske fortælling om præsten Morten Falck og hans år i Grønland i 1700-tallet.

 

Simon Pasternak, der har været Kim Leines redaktør på Gyldendal siden debuten i 2007 med erindringsromanen Kalak, siger:

 

»Det er stærkt at blive shortlistet blandt 147 bøger af verdenskendte romanforfattere. Det viser, at juryen også er blevet overbevist om, at Kim kan noget enestående i Profeterne i Evighedsfjorden, der med glubende fortællelyst, menneskekundskab, brutalitet, kødelighed og humor fortæller om de mørke sider af mennesket og Danmarks tid som kolonimagt«.

 

Herhjemme er romanen trykt i indtil videre 28 oplag og er blevet tildelt flere priser, bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen.

 

Kim Leine skriver lige nu på sin anden roman i trilogien om Grønland og Danmark i kolonitiden. Den får titlen Rød mand/sort mand og handler om grundlæggelsen af kolonien Godthåb, der foregår i en blanding af fornedrelse, vold, religiøs fanatisme og kamp mellem kulturer. Rød mand/sort mand er planlagt til udgivelse i foråret 2018.

 

Modtageren af International Dublin Literary Award 2017 afsløres 21. juni. Prisen er på 100.000 euro – 745.000 kr. Biblioteker over hele verden står for at indstille bøgerne. 147 var på longlisten.

 

Kim Leines bøger er oversat til 20 sprog.

 

Med venlig hilsen

Gyldendal

 

 

 

Link til foto af Kim Leine: http://presse.gyldendal.dk/Forfattere.aspx?search=kim%20leine

 

Se hele shortlisten her: http://www.dublinliteraryaward.ie/  

 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail