LYDEN AF RIFBJERG
Dato: 20. november 2014

Statsbiblioteket og Gyldendal udgiver i dag nye oplæsninger af Klaus Rifbjerg på cd samt til download og streaming.

Statsbiblioteket modtog i 2013 en samling unikke lydoptagelser fra kgl. kapelmusikus og lydekspert Eyvind Rafn. Med donationen fulgte en række optagelser, hvor Klaus Rifbjerg læser egne digte, nærmere bestemt de fleste af hans digtsamlinger fra debuten Under vejr med mig selv (1956) til og med Septembersang (1988).

Nu udgiver Statsbiblioteket en dobbelt-cd med et udvalg af disse fine optagelser, som blev til i begyndelsen af 1990’erne. Det sker i samarbejde med Gyldendal, som samtidig udgiver optagelserne til download og streaming. Vi har valgt at udgive Klaus Rifbjergs tre tidlige hovedværker: Under vejr med mig selv (1956), Konfrontation (1960), og Amagerdigte (1965). Her møder man for første gang de centrale temaer i Rifbjergs forfatterskab: Amager som eksistentielt og geografisk udgangspunkt for digterens liv. Sanselige erindringer om nærvær og fravær. Hverdagens konkrete livsfylde over for modernitetens abstrakte tilstand. Udtrykt i et personligt, originalt og opfindsomt sprog.

Med disse optagelser får man Klaus Rifbjergs egen kendte stemme som en formidler mellem form og indhold, ord og udsagn. Og med ét skal man ikke kun forholde sig til tekstens lydløse stemme, men også til forfatterens lydhøre stemme over for sine egne tekster. En flerstemmighed opstår, og digtene har fået en ekstra kunstnerisk dimension.

Med venlig hilsen

Statsbiblioteket og Gyldendal


Bonusinfo
Rifbjerg læser: Under vejr med mig selv, Konfrontation, Amagerdigte. Udkommer 20. november 2014

Redaktion af cd: Lotte Thyrring Andersen. Teknik: René Torning Andersen. Mastering: Claus Byrith. Grafisk arbejde: Gitte Bomholt Christensen. SBCD 16-17. Statsbiblioteket 2014. 140 kr. Cd’en kan bestilles via sb@statsbiblioteket.dk.

For yderligere oplysninger og ønske om anmeldereksemplar af dobbelt-cd’en kontakt:
Eva Fønss-Jørgensen, Statsbiblioteket
efj@statsbiblioteket.dk
Direkte tlf.: 89 46 20 51

Udgaverne til download og streaming udgives som tre separate titler. De kan købes gennem f.eks. saxo.com, altfortalt.dk, williamdam.dk eller arnoldbusck.dk. Eller kan streames på Storytel. Prisen fastlægges af forhandlerne.

For ønske om anmeldereksemplar kontakt: lydbog@gyldendal.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail