Litteratur og ord der spiller på Roskilde Festival
Dato: 27. juni 2014

LITTERATUR OG ORD DER SPILLER PÅ ROSKILDE FESTIVAL

For 4. år i træk rykker ’Forfatterskabet’, Gyldendals og Rosinante & Co’s litteraturscene, ind på Roskilde Festival i åbningsdagene. Cirka 30 forfattere, lyrikere og litterater indtager ’Domen’ i festivalens Dream City i løbet af de tre opvarmningsdage mandag til onsdag.

Programmet byder på en lang række sprængaktuelle etablerede forfattere og unge talenter.

Her kan man blandt andet møde to af de tre bag-kvinder bag fællesbogen ’FRIT FLET’, Line Knutzon og Mette Moestrup. Forfatteren Peder Frederik Jensen læser op af sin nye, anmelderroste novellesamling, ‘Banedanmark’, ligesom den roste digter og nykårede modtager af Michael Strunge-prisen Theis Ørntoft læser op af sine ’Digte 2014’.

En af dansk litteraturs giganter Søren Ulrik Thomsen kommer forbi med et udvalg fra sin tre årtier lange karriere. Det bliver et glædeligt gensyn - da Thomsen sidst var på Roskilde, havde flere festivaldeltagere taget digtsamlinger med hjemmefra for at få dem signeret.

Og de publikummer, der allerede har oplevet ham på en scene, vil vide, at det er en fejl at misse multikunstneren Jens Blendstrups optrædener. Han optræder tre gange på Forfatterskabet: Med sine egne tekster, som ordbingo-vært i selskab med litteraten Lars Bukdahl, og som del af det gakkede ensemble Frodegruppen 40, der blandt andet er kendt for kulthittet ’John danser grøntsag’.

Desuden præsenterer ’Forfatterskabet’ oplæsninger af fine navne som Julie Sten-Knudsen, Line-Maria Lång, Amalie Laulund Trudsø, Camilla Stockmarr, Shadi Bazeghi, Stine Askov og Ronnie Andersen, ligesom poeterne Morten Søndergaard og Rasmus Halling Nielsen og trommeslageren Klaus Q. Hedegaard Nielsen disker op med en fælles-performance, der er skræddersyet til Roskilde Festival.

’Forfatterskabet’ er for de morgenfriske: Programmet går i gang allerede kl. 11.15. Og alle dagene tilhører den første time en udvalgt skare af litterære talenter, som redaktør og kritiker Lars Bukdahl har med sig fra lyrikmagasinet Hvedekorn.

Fik vi sagt, at der selvfølgelig er ordbingo hver dag med bogpræmier til de heldigste og mest opmærksomme blandt publikum?

Venlig hilsen

Rosinante & Co og Gyldendal


Hvor og hvornår
Dream City, område H
mandag d. 30. juni – onsdag d. 2. juli 2014 – alle dage kl. 11.15 til 14.30.

Vil du lave en foromtale, en reportage eller et interview med en eller flere af de medvirkende forfattere og lyrikere – tag fat i redaktør og marketingkonsulent Anette Øster (Rosinante & Co) på 28904586 eller projektleder Søren Gaden (Gyldendal) på 20636412.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail