Maratonoplæsning til støtte for Salman Rushdie
Dato: 31. august 2022

Fredag 12. august 2022 blev forfatteren Salman Rushdie forsøgt myrdet til et oplæsningsarrangement i New York.

For at vise støtte til Rushdie, til ytringsfriheden, til litteraturen og den frie tanke inviterer en bred vifte af danske forlag og litterære organisationer til en maratonoplæsning på 24 timer af hele romanen De sataniske vers, der bliver streamet live lørdag 3. og søndag 4. september 2022 fra kl. 9-21.

Over 100 forfattere, oversættere, redaktører, musikere, skuespillere, intellektuelle, journalister m.fl. vil på skift lægge stemme til det, De sataniske vers er: En mesterlig og foruroligende roman om tro og tvivl, om hjem og hjemløshed og fortællingernes evige undersøgelse af de menneskelige vilkår.

»Midt i vreden og sorgen over attentatet på Salman Rushdie i New York er vi på Gyldendal meget glade for, at hele forfattermiljøet, forfatterforeningerne og andre forlag står bag denne maratonoplæsning, og at den bliver et stort og rungende NEJ til vold og JA til frihed til at skrive, hvad man vil«, siger Simon Pasternak, forlagschef for Gyldendal Skønlitteratur.

Oplæsningsarrangementet afholdes i et samarbejde mellem Gyldendal, Politikens Forlag, Lindhardt & Ringhof, Forlaget People’s, Gutkind, Golden Days, Dansk Forfatterforening, foreningen Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk PEN.

Alle kan 3. og 4. september se og lytte med her www.gyldendal.dk og her https://www.facebook.com/forlagetgyldendalTilmeld nyhedsbrev

E-mail