Ny biografi om Kronprins Frederik udkommer onsdag 1. november
Dato: 18. oktober 2017En usædvanlig biografi om et usædvanligt menneske

Aldrig tidligere er Kronprins Frederik portrætteret så indgående som i denne biografi, der lander i boghandlerne onsdag 1. november.

Presse

Bogen kan afhentes mandag 30. oktober klokken 9.00 hos Gyldendal, Klareboderne 3, 1001 København K. Bogen gives ved denne lejlighed fri til omtale eller anmeldelse – dette gælder for alle medier, Gyldendal har ikke lavet forhåndsaftaler om uddrag mv. på denne titel. Jens Andersen vil være til stede på forlaget og kan svare på spørgsmål. Skriv her, hvis du vil afhente et eksemplar på forlaget til dit medie.

Har du ikke mulighed for at hente bogen, sender vi den gerne med quick-post, så den er fremme dagen efter.

Om bogen

Biografien er blevet til i tæt samarbejde mellem Jens Andersen og Kronprins Frederik, som forfatteren har mødt og talt med på Amalienborg en gang om måneden i halvandet år og fulgt på rejser i ind- og udland.

Portrættet af Danmarks kommende konge, der fylder 50 år i maj 2018, bygger også på en række interviews med mennesker i Danmark og i udlandet, der kender Kronprins Frederik privat og har haft et nært forhold til ham.

Blandt kilderne, der aldrig tidligere har fortalt om deres forhold til Kronprinsen, er barndomsvennerne Ellen Hillingsø, Peter Heering og Holger Foss, samt venner fra frømandskorpset, Siriuspatruljen samt fra rockmusikkens og sportens verden.

Andre medvirkende er familie og venner i Australien, samt tidligere hofchef Per Thornit, der i tyve år var "ekstrafar" for Kronprins Frederik og med tiden også blev Kronprinsparrets nærmeste medarbejder. For første gang nogensinde fortæller Thornit om de tyve vigtige år i Kronprinsens liv - fra 1990 til 2010 - med glæder og sorger, udfordringer og kampe.

Derudover medvirker naturligvis den nærmeste danske kongefamilie. Jens Andersen har på Amalienborg, Fredensborg, Cayx og Dannebrog haft flere samtaler med Prins Henrik og Prins Joachim. Dronning Margrethe kaster lys på forskellige perioder i sønnens liv, ikke mindst som spæd og lille dreng, og Kronprinsesse Mary fortæller for første gang den både eventyrlige og dramatiske historie om mødet med Frederik, der begyndte hos en spåkone på et loppemarked i Sydney.

Kontakt:

Pressemedarbejder Steffen Boesen // masb@gyldendal.dk // 5156 1921

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail