Ny bog om Mette Frederiksen, der kan blive Danmarks næste statsminister
Dato: 11. april 2019

I en ny bog tegner journalist, forfatter og politisk kommentator Thomas Larsen et dybtgående portræt af Socialdemokratiets formand, som siden 2015 har sat en ny kurs for partiet og står nu ifølge alle meningsmålinger med stor chance for at blive landets næste statsminister efter valget.

I bogen Mette Frederiksen – et politisk portræt fortælles historien om Mette Frederiksen, fra hun voksede op i Aalborg i en familie, som i generationer havde levet i tæt samklang med Socialdemokratiet, til hun melder sig ind i DSU, rykker op i geledderne, bliver kendt som et af partiets lysende talenter, udnævnes til minister og i 2015 bliver ny formand for Socialdemokratiet.

Bogen beskriver hendes personlige og politiske holdninger, kortlægger hendes arbejdsmetode og giver for første gang en samlet beskrivelse af Socialdemokratiets politiske projekt.

 Undervejs går Mette Frederiksen bag om partiets skift i udlændingepolitikken. Hun fastslår årsagen til, at hun ikke vil i regering med De Radikale. Hun forklarer sin beslutning om at arbejde sammen med Dansk Folkeparti. Og hun giver indblik i, hvordan hun vil sætte sit aftryk på Danmark, hvis hun bliver statsminister, og hun folder kapitel for kapitel sit politiske projekt ud.

 »Bogen giver læseren mulighed for at komme tættere på Mette Frederiksen som politiker, og den giver et samlet billede af det politiske projekt, hun har arbejdet systematisk på at udvikle. Læseren vil få et samlet billede af, hvordan hun gerne vil være med til at forme Danmark«, siger Thomas Larsen og fortsætter:

»Der er tale om et stykke politisk historie, der ikke kun er spændende i en dansk kontekst. Set i en europæisk sammenhæng er det interessant, at de danske socialdemokrater i langt højere grad er ved finde vejen tilbage til vælgerstøtte og indflydelse, end det er tilfældet for mange af søsterpartierne, der befinder sig i en dyb krise,« siger Thomas Larsen, der peger på, at flere socialdemokratiske partiledere er begyndt at se i retning af Danmark.

Også herhjemme befandt Socialdemokratiet sig for få år siden i en voldsom tillids- og vælgerkrise. Men i dag er det atter landets største parti. Og Ifølge bogen er det interne sammenhold i partiet bedre, end det har været i mange år, og regeringsmagten er inden for rækkevidde i en grad i en grad, så Mette Frederiksen står med en reel mulighed for at kunne blive danmarkshistoriens yngste statsminister.

Bogen handler ikke kun om genopbygningen og udviklingen af partiet i Mette Frederiksens tid som formand, men også om hendes holdningsskift undervejs, ligesom bogen beskriver de kriser og kampe i Socialdemokratiet, som har været med til at forme hende som politiker og leder.

Thomas Larsen: Mette Frederiksen - Et politisk portræt.  317 sider, kr. 299,95. Udk. onsdag 24-04-2019


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail