Ny roman af afdøde John le Carré udkommer til oktober
Dato: 19. maj 2021

Selv om den britiske forfatter John le Carré døde 12. december 2020, kan læserne se frem til en ny spændingsroman skrevet af spion- og thrillermesteren. Romanen, der endnu ikke har nogen dansk titel, hedder Silverview på engelsk og udkommer på både dansk og engelsk 14. oktober 2021. Det vil sige: Der er nyt fra John le Carré i det år, hvor det både er 60 år siden, hans første roman, Call for the Dead (Telefon til afdøde), udkom, og hvor han ville være fyldt 90 år.

John le Carré arbejdede på romanen sideløbende med Spioners arv (2017) og Fri agent (2019), og han nåede at skrive den færdig. Det var forfatterens ønske, at hans børn skulle varetage hans litterære arv, og de arbejder lige nu på arkivet med upublicerede tekster. Silverview er den eneste komplette roman, man ikke kendte til ved John le Carrés død.

Nick Cornwell, forfatterens yngste søn, siger:

»I Silverview er det den autentiske le Carré, der fortæller endnu en fortættet, bidsk og lyrisk historie. Bogen søger efter den moderne hemmelige efterretningstjenestes sjæl. Det er en fremragende og passende sidste roman«.

Cecilie Højmark, redaktør for oversat skønlitteratur på Gyldendal, siger:

»Det var en stor og glædelig overraskelse at blive ringet op af forfatterens agent med nyheden om, at der var en sidste ny John le Carré-roman. Jeg har læst hele manuskriptet, og det er en historie, hvor man som læser straks fanges af hans særlige stemme, enestående fortælleevne og blik for mennesket i det politiske spil. Og så er det selvfølgelig en rørende oplevelse at læse en stor forfatters sidste ord«.

I Silverview vender John le Carré sit fokus mod den verden, der optog ham gennem 60 år– selve den hemmelige verden. Hovedpersonen Julian Lawndsley har opgivet sit prestigefyldte job i London og har slået sig ned som boghandler i en lille engelsk kystby. Men en aften, kun et par måneder efter karriereskiftet, får Julian besøg. Edward, en polsk emigrant, der bor i Silverview, det store hus i udkanten af ​​byen, ved en hel del om Julians familie og er ualmindeligt interesseret i hans lille boghandel. En spionchef i London modtager et brev, der advarer om en faretruende lækage, og hans efterforskning fører ham til den stille kystby… Silverview er en intens historie om et møde mellem uskyld og erfaring og mellem samfundspligt og personlig moral. John le Carré stiller i romanen spørgsmålet: Hvad skylder vi egentlig de mennesker, vi elsker?


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail