Ny styrket organisation for Gyldendal Forlag
Dato: 13. september 2018

For at styrke og forenkle Gyldendals fokus både på det redaktionelle og på forretningen ændrer forlaget på organisationen og skaber to nye søjler:

-          En redaktionel søjle med seks redaktioner med hver deres faglige leder.

-          En markedsvendt søjle – salg, marketing og bogklubberne – der bliver samlet under en ny kommerciel direktør.

Som ny forlagschef får Simon Pasternak ansvaret for den danske skønlitteratur, efter at Johannes Riis er fratrådt sin stilling som litterær direktør. Merete Borre fortsætter som forlagschef for den oversatte litteratur, Elin Algreen-Petersen fortsætter ligeledes som redaktionschef for Børn og Unge-redaktionen, mens tre nonfiktion-redaktioner samles under direktør Lise Nestelsø.

Samtidig er Karen Bender, tidligere e-commerce- og marketingdirektør i Københavns Lufthavn, blevet ansat som ny kommerciel direktør. Karen Bender tiltræder 15. oktober 2018.

Adm. direktør Morten Hesseldahl siger:

”Med den nye organisation styrker og forenkler vi på en og samme gang forlagets virke. Vi skal være meget klogere på, hvor og hvordan vi møder vores læsere og samtidig forbedre vores digitale markedsføringsindsats. Det er jeg sikker på, at Karen er den helt rette til at hjælpe os med. Samtidig har vi på indholdssiden sat et stærkt redaktionelt hold, der kan møde forfatternes ambitioner om at udgive bøger af høj kvalitet. Med den nye redaktionelle søjle sikrer vi samtidig en flot bredde i den redaktionelle linje som garant for, at Gyldendal også fremadrettet vil være stedet for de udgivelser, der gør en forskel for så mange som muligt”. 

Forlagschef for den danske skønlitteratur, Simon Pasternak, siger:

”Litteratur er det vigtigste i verden, fordi det er der, vi kan tage slagsmålene om, hvem vi er uden hensyn til andet end sandheden og talentet. Om det findes i en slægtsroman, en krimi eller i et stykke konkret poesi, er underordnet, bare det siger noget nyt og vigtigt om verden. Vi skal udgive de bøger, der er relevante for danskerne, uanset om de tager sig en slapper på sofaen og vil blæses igennem af en gang ramasjang, er i en læsekreds om døden eller står i et dilemma, kun Lykke-Per kan løse”.

Simon Pasternak glæder sig over, at den tidligere litterære direktør, Johannes Riis, bliver en del af den nye organisation:

”Vi er utrolig glade for, at Johannes bliver hos os, for hans viden og engagement i litteratur har generationer af forfattere og redaktører nydt godt af, og det kommer vi til at tage med os i de nærmeste år”.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail