Populær dansk krimi filmatiseres
Dato: 26. juni 2009

Afgrundens rand bliver snart synlig. Således har filmselskabet Zentropa netop købt filmrettighederne til den danske krimi Afgrundens rand skrevet af forfatterne Christian Dorph og Simon Pasternak.

Producent Peter Aalbæk Jensen siger:

»Vi er tændt på at lave en kriminalhistorie, hvor heltene har klart usympatiske sider. Ikke flere renvaskede heltinder i islandske sweatere til os, tak!«.

Premieredatoen er endnu ikke fastlagt, ligesom Zentropa heller ikke har besluttet, om selskabet vil lave en tv-serie eller en spillefilm.

Afgrundens rand udkom i oktober 2007 og er en krimi om et mord på en stenrig entreprenør, der myrdes i en bøssesauna i København. Det fører de tre politifolk Ole Larsen, Anita Jensen og Erik Rohde ind i en efterforskning, der rummer spioner bag jerntæppet, en pædofiliring, storpolitik, tyrkiske menneskesmuglere m.m.

Kriminalromanen er også udkommet på svensk, norsk og senest i maj 2009 på tysk, hvor den både har fået flotte anmeldelser og et allerede stort salg. Flere andre lande har bogen til overvejelse – herunder Indien.

Afgrundens rand er Simon Pasternak og Christian Dorphs anden krimi i en planlagt serie på cirka seks bøger. Den første, Om et øjeblik i himlen, udkom i 2005.

Lige nu arbejder de to forfattere på bind tre, Dark Lady. Den foregår i 1980’erne, mens forbrydelserne i Om et øjeblik i himlen fandt sted i 1975, og vi var nået til 1979 i Afgrundens rand. Forfatternes overordnede idé er, at der tidsmæssigt skal gå cirka fem år mellem de dramatiske handlinger. Og at læserne skal følge kriminalfolkene Larsen, Jensen og Rohde ind i det nye årtusinde. Ligesom plottet i hver bog vil kredse om begivenheder og fænomener, der prægede Danmark på det pågældende tidspunkt.

Læs mere om forfatterne og deres bøger på www.dorphpasternak.dk, hvor de også blogger om bl.a. arbejdet med Dark Lady.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail