Pr. 1. februar 2016 overtager Gyldendal Forlaget Tiderne Skifter
Dato: 15. januar 2016

Tiderne Skifter har rod i 1970´ernes kvindebevægelse og ungdomsoprør og blev grundlagt i 1973 af Claus Clausen, som stadigvæk er direktør på forlaget.

Tiderne Skifter har gennem alle årene stået for markante udgivelser, både inden for dansk og oversat skøn- og faglitteratur. Blandt forlagets danske forfattere kan nævnes Pia Juul, Sidsel Falsig Pedersen, Ulrik Gräs og Sven Holm, plus selvfølgelig forlagets hidtil fem forskellige udgaver af Kvinde Kend Din Krop. Og blandt de mange udenlandske forfattere Julian Barnes, Jonathan Safran Foer, Richard Ford, Jonas Gardell, Rosa Liksom, Geert Mak, Thomas Pynchon, W.G. Sebald og Colm Tóibín.

I forbindelse med salget udtaler Claus Clausen:

”Efter 42 år som grundlægger og leder af Tiderne Skifter er tiden den rigtige til et generationsskifte. Jeg er glad for, at Gyldendal bliver Tiderne Skifters nye ejer, og ser frem til selv i en periode efter 1. juli 2016 i egenskab af konsulent at bistå den nye leder med overtagelsen af forlaget. Samtidig glæder jeg mig til at se forlaget trives i de nye rammer og ved en senere anledning at sige forfattere, oversættere og andre samarbejdspartnere tak for samarbejdet gennem årene.”

Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, udtaler:

”Jeg er glad for, at Claus Clausen vil betro sit livsværk til Gyldendal. Jeg har altid været imponeret over Tiderne Skifters flotte udgivelsesliste, men lige så meget over, at det er lykkedes Claus at få økonomien til at hænge sammen igennem årene. Det kræver den professionalisme, som netop kendetegner denne både utraditionelle og helt klassiske forlægger. ”

Tiderne Skifter vil blive fortsat som selvstændigt imprint i Gyldendal. Claus Clausen fortsætter som direktør indtil 30. juni dette år. Ny forlægger for Tiderne Skifter bliver Mette Jokumsen, som begynder på forlaget 1. februar. Mette kommer fra Informations Forlag, hvor hun indtil 31. december 2015 var forlagschef.

Tiderne Skifter indgik i Gyldendal-gruppen fra 1988 til 2002.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail