René Jean Jensen tildeles årets Michael Strunge-pris
Dato: 19. juni 2012

I dag, tirsdag 19. juni 2012, uddeles årets Michael Strunge-pris. Den går til forfatteren og lyrikeren René Jean Jensen for digtsamlingen Jeg har planlagt at dagdrømme.

Priskomitéen motiverer sit valg blandt andet således:
»Digtene her er skønne, morsomme og intelligente. De er også en smule skræmmende. For de vil så mange ting på én gang, og de kan så mange ting på én gang, at man som læser godt kan føle sig overvældet. De er skrevet med en fuldstændig sikker, aldrig svigtende sans for sætningernes musik og rytme. (…) Der er ingen tvivl om, at René Jean Jensen med sin anden bog har markeret sig som en vigtig stemme i dansk lyrik. Hans bog nummer to er gennemarbejdet og vellykket. Den er et eksempel på, hvor stærkt en løfterig debutant kan etablere sig med sin anden udgivelse«.

Prisen overrækkes på Michael Strunges fødselsdag og er på 50.000 kr. Den er fra i år videreført af Gyldendal, da Borgens Forlag, der hidtil har finansieret prisen, ikke har ønsket at fortsætte engagementet. Samtidig er fundatsen blevet ændret med accept fra stifterne, Michael Strunges forældre. Hvor hæderen tidligere skulle gives til en lyriker, der var debuteret efter 1986, tildeles den fra i år ”en dansksproget skønlitterær forfatter for dennes anden skønlitterære udgivelse”.

René Jean Jensens første bog var prosasamlingen Om april, i maj (2010). Han er uddannet fra Forfatterskolen, og ud over at være forfatter og lyriker er han også oversætter.

Michael Strunge-prisen blev senest overrakt i 2008, hvor den tilfaldt Lars Skinnebach. Blandt de tidligere modtagere er Simon Grotrian, Nicolaj Stochholm, Morten Søndergaard, Niels Lyngsø, Mikkel Thykier, Lone Hørslev og Martin Glaz Serup.

En selvsupplerende komité på tre medlemmer vælger årets modtager. Den består p.t. af Klaus Høeck, Anne-Marie Mai og Tue Andersen Nexø.

Prisoverrækkelsen finder sted kl. 16 i dag på Gyldendal, Forværelset, Klareboderne 3, Kbh. K. Pressen er velkommen uden tilmelding.

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail