Simon Pasternak modtager Harald Mogensen-prisen for Bedste danske spændingsroman 2013
Dato: 17. februar 2014

Simon Pasternak modtager det Danske Kriminal Akademis Harald Mogensen-pris for bedste danske spændingsroman i 2013 for romanen Dødszoner. Bogen er samtidig shortlistet til den skandinaviske pris, Glasnøglen, der uddeles senere i år.

Dødszoner foregår på Østfronten i sommeren 1943, midt under det tyske folkedrab på jøderne og det store panserslag ved Kursk. I dette kaos skal den tyske kriminalbetjent Heinrich opklare drabet på en højtstående SS’er, en opklaring, der fører ham længere og længere ind i en moralsk og uvejsom ødemark af sumpe, udbrændte landsbyer, massegrave, fangelejre og interne opgør og til sidst ender i ildstormen i Hamburg.

Prisen bliver uddelt på Krimimessen i Horsens lørdag den 5. april.

Simon Pasternak udtaler: ”Jeg er pavestolt over at få den pris for Dødszoner. Den har været utrolig hård at skrive, fordi den trækker på min egen familiehistorie, og det har været ledt måned efter måned være nedsunket i et så sort og ondt univers. At nogen synes, det fungerer og når ud til læseren, er en skøn følelse.”

Simon Pasternak har tidligere skrevet tre kriminalromaner sammen med Christian Dorph og flere filmmanuskripter, bl.a. Spies og Glistrup sammen med Christoffer Boe.

Dødszoner udkommer på Italiensk, tyrkisk og tysk til efteråret 2014 og på det ansete engelske forlag Harvill Secker, der også har overtaget de amerikanske rettigheder, i 2015.

Litterær direktør på Harvill Secker, Michal Shavit, udtaler om bogen:

”Dødszoner er en thriller ud over det sædvanlige i sin udforskning af, hvordan helt almindelige unge mennesker blev mordere og fandt sig til rette i det onde nazistiske system. Bogen er ikke for sarte sjæle, men den er skrevet med en sådan intelligens, spænding og følelsesmæssig dybde, at den vil rive læserne med sig fra start til slut.”

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail