Søren Gyldendal Prisen 2021 går til Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Bente Klarlund Pedersen, Adam O. og Marcel Lysgaard Lech
Dato: 27. januar 2022

I dag, torsdag 27. januar 2022, modtager Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Bente Klarlund Pedersen, Adam O. og Marcel Lysgaard Lech en Søren Gyldendal-pris for deres særlige bidrag inden for dansk litteratur. Priserne, der hver er på 125.000 kr., uddeles under et arrangement på Gyldendal.   

Juryerne motiverer deres valg bl.a. således:

Modtager af Søren Gyldendal Skønlitteraturprisen: Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

”Med den største ildhu, den vildeste forestillingsevne og aldrig svigtende ambitioner har Anne Lise Marstrand-Jørgensen i sine sytten værker gravet sig ned til det dybeste mørke og søgt det klareste lys i sin beskrivelse af menneskelivets ambivalens, udfordringer og forvandlingspotentiale”.

Modtager af Søren Gyldendal Nonfiktionsprisen: Læge, professor og forfatter Bente Klarlund Pedersen.

”Bente Klarlund Pedersen har med sine bøger vist danskerne, at sundhed hverken behøver være dogmatisk eller svært. Med sprogligt overskud, humor og litterært vid forvandler hun komplekse videnskabelige resultater til enkle leveråd, alle har mulighed for at følge”.

Modtager af Søren Gyldendal Børnebogsprisen:
Forfatter og illustrator Adam O.

”Adam O. formår med indsigt, empati og en helt særegen magisk stemning at skabe fortællinger, der henvender sig til et bredt publikum samtidig med, at de sætter store spørgsmål under lup og giver stof til eftertanker og diskussion. Adam O. er en forfatter med noget på hjerte, en usædvanlig forfatter og illustrator, der konstant leger med nye udtryksformer, og hvis forfatterskab og illustratorskab er i rivende udvikling”.

Modtager af Søren Gyldendal Uddannelsesprisen: Oversætter og lektor i klassisk græsk og oldtidskundskab Marcel Lysgaard Lech.

”Marcel Lysgaard Lech har siden 2016 grundigt og flittigt oversat en række klassiske græske tragedier særligt af Sofokles, Euripides og Aristofanes på Hans Reitzels Forlag. Gennem Marcel Lysgaard Lechs særlige sans for oversættelse har udgivelserne været med til at revitalisere vores generelle viden om antikken. Årets prismodtager er således en vigtig formidler af tekster fra en tid og kultur, som både er fjern og genkendelig for os”.

Søren Gyldendal Prisen blev første gang uddelt i 1958. Søren Gyldendal (1742-1802) grundlagde forlaget i 1770.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail