Søren Gyldendal Prisen 2022 går til Maria Helleberg, Frederik Stjernfelt og Jesper Wung-Sung
Dato: 17. august 2022

Forfatterne Maria Helleberg, Frederik Stjernfelt og Jesper Wung-Sung modtog onsdag 17. august 2022 en Søren Gyldendal-pris for deres særlige bidrag inden for dansk litteratur. Hver pris er på 125.000 kr.

Juryerne motiverede deres valg bl.a. således:

Modtager af Søren Gyldendal Skønlitteraturprisen: Forfatter Maria Helleberg

”I sit imponerende forfatterskab bestående af først og fremmest mesterlige historiske romaner har Maria Helleberg gjort fortiden spillevende takket være en enestående viden og smittende indlevelsesevne. Uanset om det er Trojas fald eller en families opløsning i provinsen i 50’erne fremstår fortællingerne lige nærværende og menneskelige for læserne. Derfor fortjener hun i høj grad Søren Gyldendal Skønlitteraturprisen 2022”.

Modtager af Søren Gyldendal Nonfiktionsprisen: Professor, dr. phil. og forfatter Frederik Stjernfelt

”Med stor intellektuel kraft og en imponerende og utrættelig arbejdsindsats har Frederik Stjernfelt med sine originale værker vist, hvor vigtigt det er, at vi passer og plejer vores grundlæggende samfundsværdier, så alle kan komme til orde i en fri og åben debat. En kamp, der synes mere aktuel og påtrængende end nogensinde før”.

Modtager af Søren Gyldendal Børnebogsprisen: Forfatter Jesper Wung-Sung

”Jesper Wung-Sungs forfatterskab rummer en sjælden spændvidde. Gennem snart 25 år har han afsøgt og eksperimenteret med udgivelser inden for stort set alle genrer: romaner, noveller, billedbøger, graphic novels og erindringer – både til børn, unge og voksne. Jesper Wung-Sung modtager Søren Gyldendal Børnebogsprisen 2022 for sit enorme bidrag til børne- og ungdomslitteraturen, der på fineste vis skildrer livets mange facetter fra nysgerrighed på livet, glæde, sorg og til forelskelse og spirende seksualitet”.

Søren Gyldendal Prisen blev første gang uddelt i 1958. Søren Gyldendal (1742-1802) grundlagde forlaget i 1770.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail