SOMETHING ROTTEN! udkommer på Gyldendal
Dato: 19. juli 2010

Den 9. september 2010 udkommer den første samlende fortælling om det danske punkmiljø i perioden 1977-85, Something Rotten! af Jan Poulsen

Dansk punk var mere end aggressiv musik, farvet strithår og snerrende attitude. Det var også et kulturelt nybrud, som trak billedkunsten, musikken og lyrikken i nye retninger, og det var et æstetisk opgør, som kom til at præge modebilledet for altid.

Something Rotten! fortæller hele historien om generationen, som hverken sagde ”nå” eller tog nej for et svar, men som nulstillede tiden og skabte et nyt udtryk. Det er den musikalske revolution omkring grupper som Sods/Sort Sol, Kliché, Ads og Before, og det er 80’er-digtere, vilde malere, Billedstofteatret og bz-bevægelsen. Det er Michael Strunge, Kniven på Hovedet og hemmelige semiotikmøder samt genbrugstøj, sammenstød med ordensmagten og stoffer i anselige mængder.

Something Rotten! fortæller historien indefra. Bogen er bygget op af udtalelser – og udtalelser alene – fra de vigtigste personer fra miljøet. Jan Poulsen har stykket en stor sammenhængende mosaik sammen uden anden fortællestemme end de involverede parters.

Vi tænkte om Århus-scenen, som jeg her i mit voksenliv tænker om kuponhæfter og bankospil: Det var en lavere klasse.” (Sickie)

Københavnerne syntes ikke, at vi var ægte. Vi læste ikke Burroughs, og halvdelen af os var ikke bøsser.” (Johnny Concrete)

Blandt de næsten 60 stemmer, der har sendt tankerne tilbage til deres kunstneriske udgangspunkt i punktiden er også Søren Ulrik Thomsen, Peter Peter, Lars H.U.G., Nina Sten-Knudsen, Martin Hall, Søren Fauli, Claus Carstensen, Camilla Høiby, Henrik S. Holck, T.S. Høeg, Peter Bonde, Master Fatman, Frederik Stjernfelt, Jens Unmack, Bo hr. Hansen, Knud Odde og Michael Valeur.

Bogen er rigt illustreret med ikke tidligere offentliggjorte fotos, kunstværker og andre ting fra de medvirkendes private arkiver, og den indeholder desuden en komplet, illustreret værkfortegnelse over den billedkunst, litteratur og musik, der blev skabt i og omkring det danske punkmiljø.

Jan Poulsen var selv en del af punkmiljøet i København. Han har tidligere skrevet bøger om bl.a. Sort Sol og David Bowie.

SOMETHING ROTTEN! Punk i Danmark. Maleri, musik og litteratur er på +400 sider og udkommer den 9. september 2010.

Med venlig hilsen

Gyldendal

For yderligere information, kontakt pressemedarbejder Vicki Meinertz på tlf. 33 75 56 83 eller mavm@gyldendal.dk .Alternativt kontakt forfatter Jan Poulsen direkte: jan@bardamu.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail