Strids populære børnebog bliver til biograffilm
Dato: 2. april 2013

Jakob Martin Strid har med ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” skabt den største danske børnebogssucces i mange år. Nu bliver historien lavet til tegnefilm af Nordisk Film – og får premiere i 2015.

Med over 60.000 solgte eksemplarer i Danmark og udlandet er Jakob Martin Strids billedbogsroman ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære”, der er udkommet hos Gyldendal, den største danske børnebogssucces i nyere tid.

Og nu bliver historien endnu større. Nordisk Film har nemlig købt rettighederne til at omdanne historien om vennerne Mitcho og Sebastian til en tegnefilm i biografformat. Filmen, der laves i samarbejde med Einstein Film, skal instrueres af Philip Einstein Lipski og produceres af Thomas Heinesen og Trine Heidegaard. Foreløbig forventes det, at filmen kan ses i de danske biografer i løbet af 2015.

”Det har længe været en stor drøm for Nordisk Film at få lov at arbejde med talentfulde Jakob Martin Strid og hans unikke univers. I ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” har vi fundet en rørende historie i en original og elskelig streg, som vil være ideel at omsætte til en biograffilm til børn og deres forældre. Strid arbejder i et fantasifuldt, detaljeret billedunivers, som er helt hans eget, og som allerede i bogform har fundet et stort publikum. Vi glæder os meget til at udbrede hans fortælling og levendegøre den på det store lærred,” siger Thomas Heinesen fra Nordisk Film.

Pærebogen handler om vennerne Mitcho og Sebastian, der modtager en flaskepost fra byens forsvundne borgmester og sejler ud på en begivenhedsrig rejse i en kæmpestor pære for at finde borgmesteren igen. Herhjemme er billedbogsromanen solgt i over 20.000 eksemplarer. Desuden er bogen solgt til foreløbig 12 lande og har i Norge solgt hele 15.000 eksemplarer, mens der i Tyskland er langet 8.000 eksemplarer over disken.

”Strids univers er så unikt og så velegnet til alle medier. Det fungerer i bøger, på iPad, som lydbøger, som musik, som plakater og som 3D-figurer. Jeg er sikker på, at den kæmpestore pære bliver en kæmpestor film, ” siger Ulla Selfort, innovationsdirektør hos Gyldendal. ”Og samtidig vil det støtte synliggørelsen af den enestående danske børnelitteratur både herhjemme og i udlandet.”

Jakob Martin Strid, der står bag en lang række populære børnebøger, udtaler på vej til international børnebogmesse i Bologna: ”Jeg har altid elsket tegnefilm. Jeg er stolt og glad over, at den kæmpestore pære nu skal sejle hen over et biograflærred.”

For yderligere oplysninger kontakt Gyldendals innovationsdirektør Ulla Selfort på 29 61 71 10. Se også mere om Jakob Martin Strid på www.gyldendal.dk.

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail