Theis Ørntoft tildeles årets Michael Strunge-pris
Dato: 12. juni 2014

Torsdag 19. juni 2014 uddeles årets Michael Strunge-pris. Den går til forfatteren Theis Ørntoft for digtsamlingen Digte 2014.

Priskomitéen motiverer sit valg blandt andet således:

»Theis Ørntofts Digte 2014 er skrevet med en usvigeligt sikker desperation. Den er gennemsyret af en lede ved den hverdag, bogens jeg alligevel ikke kan komme ud af, og af et økologisk sortsyn, der undervejs bliver nærmest surreelt i sin vælde. Samtidig er digtene utroligt smukke og utroligt morsomme. Dette greb er noget er af en bedrift, især fordi bogens humor og dens sortsyn ikke modarbejder, men snarere forstærker hinanden. Mediernes nyheder, kroppens blodårer, den globale krig og et kosmos af forbindelser glider ind og ud af hinanden i Theis Ørntofts digte, det samme gør ekkoer af firserdigtningen, især Michael Strunge. Også derfor er Theis Ørntoft en oplagt modtager af Michael Strunge-Prisen 2014 for sin svære to’er, Digte 2014«.

Prisen overrækkes på Michael Strunges fødselsdag og er på 50.000 kr. Den er siden 2012 blevet videreført af Gyldendal. Samtidig er fundatsen blevet ændret med accept fra stifterne, Michael Strunges forældre. Hvor hæderen tidligere skulle gives til en lyriker, der var debuteret efter 1986, tildeles den nu ”en dansksproget skønlitterær forfatter for dennes anden skønlitterære udgivelse”.

Theis Ørntoft debuterede som forfatter i 2009 med digtsamlingen Yeahsuiten, der var nomineret til Montanaprisen, ligesom han fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2010 for sin debutbog. Theis Ørntoft er uddannet fra Forfatterskolen i 2009.

Michael Strunge-prisen blev sidste år overrakt til Sissel Bergfjord. Blandt de tidligere modtagere er René Jean Jensen, Lars Skinnebach, Nicolaj Stochholm, Morten Søndergaard, Niels Lyngsø og Lone Hørslev.

En komité på tre medlemmer vælger årets modtager. Den består p.t. af Anne-Marie Mai, Klaus Høeck, og Tue Andersen Nexø.

Prisoverrækkelsen finder sted torsdag i næste uge kl. 16 på Gyldendal, Forværelset, Klareboderne 3, Kbh. K. Pressen er velkommen uden tilmelding.

Med venlig hilsen,
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail