Torsdag 11. april 2013 uddeles Søren Gyldendal Prisen 2013, som i år tilfalder forfatteren Jens Smærup Sørensen
Dato: 5. april 2013

Jens Smærup Sørensen modtager prisen for sit forfatterskab, der ikke mindst tæller den prisvindende roman Mærkedage (2007), som i ordinærudgaven er udkommet i 13 oplag. Senest har Jens Smærup Sørensen været aktuel med den anmelderroste roman Hjertet slår og slår (2012).

I juryens motivering lyder det blandt andet:

”Med stadigt udgangspunkt i en præcis og stringent modernistisk sprogbevidsthed har Jens Smærup Sørensen skabt et af vor tids helt centrale danske forfatterskaber. I sin beskrivelse af de gennemgribende sociale, politiske, mentalhistoriske forandringer, det danske samfund har undergået i løbet af det sidste halve århundrede, har han i stort set alle litterære genrer, fx i hovedværker som romanerne Mit danske kød, Katastrofe, Mærkedage og senest Hjertet slår og slår, med lige stor sikkerhed udfoldet sig i såvel den groteske satire som den nøgterne eller følsomme registrering”.

Søren Gyldendal Prisen 2013 overrækkes ved et arrangement torsdag 11. april 2013 kl. 15 på Gyldendal, Forværelset, Klareboderne 3, København K. Pressen er velkommen uden tilmelding.

Prisen uddeles i forbindelse med Søren Gyldendals fødselsdag. Den første pris blev overrakt i 1958 og var på 10.000 kr. Nu er den på 200.000 kr.

Ved samme anledning uddeles fire rejselegater på hver 50.000 kr. til henholdsvis forfatterne Susanne Staun og Astrid Saalbach, illustrator Hanne Bartholin og oversætter Karsten Sand Iversen.


Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail