Utrolig populær Strid-pære
Dato: 25. januar 2013

Det er sjældent, at en billedbog kan kaldes en bestseller. Og slet ikke i løbet af få måneders levetid. Men det er ikke desto mindre overgået Jakob Martin Strids billedbogsroman Den utrolige historie om den kæmpestore pære. Bogen udkom i marts 2012, og da året sluttede, var der i alt solgt 18.000 eksemplarer herhjemme. Derved kom den salgsmæssigt på linje med en række af årets store romaner til voksne.

»Det er et ekstraordinært flot salg af en enkeltstående dansk billedbog. I nyere tid har der ikke været en tilsvarende billedbogssucces. Vi skal tilbage til Halfdan Rasmussen-årene i 1960’erne eller over i helt andre genrer af B&U-litteraturen som fantasy for at nå op på samme bemærkelsesværdige niveau«, siger Ulla Selfort, Gyldendals innovationsdirektør og redaktør af Den utrolige historie om den kæmpestore pære.

Jakob Martin Strids tegnede robinsonade for børn er med sine 105 detaljerige og store sider da også volumenmæssigt unik i billedbogsverdenen. Ligesom pærebogen er prisbelønnet og var en væsentlig del af årsagen til, at Jakob Martin Strid blev tildelt Kronprinsparrets Kulturpris i 2012. Derudover er den lige nu nomineret til Orlaprisen. Og historien er også populær i udlandet, hvor billedbogen er solgt til forlag i indtil videre 12 lande.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail