Vinderen er fundet: Freddy alene hjemme
Dato: 5. september 2012

Vinderen af Gyldendals store konkurrence om interaktive digitale børnebøger er fundet. Modtagerne af arbejdslegatet bliver Mads Salicath og Michael Valeur, der gerne vil fortælle historien om firbenet Freddy, der er bange for sin egen drilske hale og bor i en mørk kælder under et tomt hus. Michael Valeur fortæller om projektet:

”Vi startede på historien med et køligt overblik. Vinder vi så vinder vi og ellers går det nok… men undervejs måtte vi erkende, at vi brændte fuldstændig varm på ideen, og at ideerne begyndte at stå i kø, og vi med andre ord havde svært ved at beholde halen på. Ligesom Freddys hale lever sit eget liv, uanset hvad Freddy vil – ja, så skete det samme for os i forhold til historien. Så det er fantastisk at vinde – for den historie her, er vi nødt til at fortælle…”

Juryen roste blandt andet projektet for, at ”Teamet bag ’Freddy alene hjemme’ har fundet deres egen nutidige fod og rytme i en varm, personlig og smukt integreret fortælling, der henvender sig bredt til vor tids små børn, og med tiden godt kan gå hen og blive en digital børnebogsklassiker.”

Gyldendal udskrev konkurrencen for alle interesserede i april 2012 og har modtaget 66 bud på fremtidens interaktive iPad-bog til børn.

Vinderne modtager et arbejdslegat på 75.000 kroner, samt produktion af appen hos Gyldendal. Vinderprojektet bliver præsenteret ved en reception på Gyldendal den 5. september 2012 kl. 15.

Mød Freddie Firben her: http://youtu.be/2Vtuw7LYmj4

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt:
Elin Algreen-Petersen, redaktionschef på Gyldendal Børnebogsredaktion: tlf. 3375 5665
Karen Westman, redaktionschef Gyldendal Digital: tlf. 3375 5974

Om Mads Salicath og Michael Valeur:
Vinderne har begge baggrund i interaktiv fortællerkultur og har blandt andet arbejdet sammen hos Deadline Games. Michael Valeur har tidligere arbejdet som forfatter af litteratur til både børn og voksne og har senest arbejdet med projekter involverende mobil teknologi og augmented reality for både Experimentarium og Kulturarvstyrelsen. Mads Salicath har arbejdet med visuelle universer til en lang række spilproduktioner fra smalle kunstneriske spil til globale AAA-konsolspil.

Om konkurrencen:
Når børnelitteraturen flytter sig, flytter vi med, var overskriften for Gyldendals store digitale konkurrence. I fremtiden skal historie ikke bare opleves på papir, men også høres og interageres med på de nye digitale platforme. Det er en spændende mulighed for at udvikle ny børnelitteratur, og derfor udskrev Gyldendal konkurrencen og inviterede grafikere, udviklere og forfattere med interesse for digital børnelitteratur til at byde ind med netop deres bud på, hvordan fremtidens iPad-bog til børn skal se ud. Det var der hele 66, der havde gjort, da konkurrencen sluttede d. 15. januar 2012.

Vinderprojektet er udvalgt af en jury, der består af Jens Andersen, forfatter og litteraturredaktør ved Berlingske, Anne-Marie Donslund, forfatter, Birgitte Fredsby, direktør i We Love People (tidl. chefredaktør for børn og unge i DR), Thomas Vigild, spilredaktør på Politiken og formand for Dansk Spilråd, Karen Westman Hertz, redaktionschef Gyldendal Digital og Elin Algreen-Petersen, redaktionschef Gyldendals Børnebogsredaktion.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail