Første del af Gyldendals store billedbogskonkurrence er slut: Vinderteksten er fundet
Dato: 2. maj 2016Første del af Gyldendals store billedbogskonkurrence er slut: Vinderteksten er fundet

I efteråret skød Gyldendal Børn & Unge sammen med Gyldendal Norsk Forlag en stor billedbogskonkurrence for debutanter i gang. Nu er vinderteksten fundet.

Vindermanuskriptet ODDVOLD OG VINDØEN er skrevet af svenske Anders Lindahl og her møder vi Maja og morfar, der taler om, hvor skyerne kommer fra. Det får morfar til at fortælle om lodsen Oddvold fra Vindøen, som også spekulerede over, hvor skyerne kommer fra, og som en morgen vågner op til byggestøj: Vindøen skal være en vindmøllepark, og det går stærkt. En nat kommer den værste storm i hundrede år forbi, som pisker øens 256 vindmøllepropeller rundt med en kraft, der flår Vindøen fra jordens overflade, løfter den op og af sted. 

»ODDVOLD OG VINDØEN er en stærkt fabulerende fortælling, der binder fantasifulde tableauer sammen i en historie, som både er spraglet og fandenivoldsk, men også alvorlig og fokuseret,« forklarer jurymedlem Thomas Thorhauge om baggrunden for at valget faldt på netop dette manuskript. 

Det er en seks mand stor jury, der har kåret vinderteksten, og manuskripterne er blevet læst med meget forskellige udgangspunkter og præferencer:

»Det har givet intense diskussioner om, hvad der er vigtigt i et billedbogsmanuskript, hvilken type tekst, der appellerer mest til hvilken type illustrator, om hvad den ene og den anden tekst egentlig handlede om, hvad der er god litteratur for børn, og god litteratur i det hele taget, om særligt danske og nordiske kendetegn og i børnebøgernes temaer, sprog og handling,« fortæller jurymedlem og redaktionschef i Gyldendal Børn & Unge, Elin Algreen-Petersen.

Nu er det illustratorernes tur
Gyldendal Norsk Forlag har også kåret en vindertekst, og her er valget faldet på HUNDEDAGE af Ingvild Boberg. Både den danske og den norske vindertekst er tilgængelige på konkurrencens hjemmeside, og der er nu åbnet for debuterende illustratorers bidrag. De vælger selv hvilken af vinderteksterne, de vil illustrere. Deadline for bidrag er den 15. august.

Præmien er 100.000 kroner til deling mellem forfatter og illustrator, og når vinderbidragene er fundet, inviteres både vinderne og 2. og 3. pladsen til et seminar med et ekspertpanel bestående af erfarne forfattere, illustratorer og andre fagfolk.

DE SEKS JURYMEDLEMMER:
Kim Fupz Aakeson (Forfatter)
Hanne Kvist (Forfatter og illustrator)
Thomas Thorhauge (Tegneserieforfatter og illustrator)
Siv Fredriksen (Leder af Børnenes Boghandel)
Mette Fyhn (Redaktør, Ramasjang, DR)
Elin Algreen-Petersen (Redaktionschef, Gyldendal Børn & Unge

For yderligere information kontakt:


Elin Algreen-Petersen, redaktionschef, Gyldendal Børn & Unge
buea@gyldendal.dk
Mobil: 5199 9949

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail