Gyldendal indgår aftale om e-bøger med de danske forfattere
Dato: 30. september 2009

Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere har indgået aftale med Gyldendal om vilkårene for udgivelse af e-bøger.

E-bøger er i Danmark endnu et nichepræget produkt, hvor især special- og faglitteratur er tilgængelige som e-bøger. Men der er i branchen en forventning om, at digitaliseringen vil tage fart de kommende år.

For at sikre at denne udvikling kan udfolde sig på vilkår, som både forfattere og forlag finder attraktive, har de to forfatterforeninger og Gyldendal sammen forhandlet en forfatterkontrakt.

Kontrakten rummer bl.a. aftaler om royalty og om salgs- og distributionsformer, som gør nye digitale forretningsmodeller mulige. Aftalen sikrer, at udviklingen af e-bogsmarkedet ikke bremses af manglende eller mangelfulde aftalegrundlag.

Lotte Garbers, formand for Dansk Forfatterforening udtaler:

Vi håber på, at vi med en fornuftig aftale kan få gang i erfaringsindsamlingen på det digitale område, som alle snakker om uden at gøre så meget ved det. Vi er særligt glade for, at kontrakten giver mulighed for genforhandling efter 2 år, både mellem aftaleparterne og mellem den enkelte forfatter og forlaget.

Jan Thielke, formand for Danske skønlitterære Forfattere udtaler:

Forhandlingerne var heftige, men målrettede. E-bogsaftalen med Gyldendal er et godt udgangspunkt at teste det nye marked med. Den sikrer forfatterne stigende royalty og samme vilkår for nye og ældre titler. E-bogen er et spændende nyt medie, der giver forlag og forfattere nye muligheder for at nå nye læsere. Med denne aftale er vi klar til startskuddet.

Cliff Hansen, forlagschef i Gyldendal udtaler:

Vi har haft et meget konstruktivt forhandlingsforløb med forfatterforeningerne, hvor vi har oplevet, at forfatterne aktivt ønsker at være med til at skabe rammerne for et nyt og potentielt betydeligt digitalt marked.

Aftalen er vigtig at have på plads, så Gyldendal kan fortsætte udviklingen af kendte og nye muligheder inden for digital publicering.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail