Gyldendal og Forlaget Fahrenheit udgiver nu de første danske tegneserier til iPad.
Dato: 7. januar 2011

”Tegneserien som genre egner sig fantastisk til iPad’en. Det danske bogmarked er lille, det danske tegneseriemarked endnu mindre. Med digitale tegneserier er det nu muligt for langt flere forfattere og tegnere at udkomme med flotte og dyre tegneserieproduktioner – også i udlandet,” siger Lasse Horne, redaktør fra Gyldendal Lyd.

”Tegneserien er et fantastisk medie til at fastholde børns – og især drenges – læselyst. Derfor er det også vigtigt at tilbyde god og spændende litteratur til netop den målgruppe på fremtidens medier. Hvad er sjovest, når du er otte-ti år – en papirbog eller en iPad? Hvor skal de nye læsere komme fra, når de ikke kan finde fedt læsestof på deres foretrukne multimedielegetøj? Derfor er vi utroligt glade for allerede nu at være ude med danske tegneserier til fremtidens læsere,” fortsætter Lasse Horne.

De debuterende titler, som fra i dag kan købes på iTunes App Store, er Anders Walters to smukke album Solas – Opikayana og Solas – Det stille angreb.

Gyldendals første eTegneserier til iPad giver mulighed for at vælge at høre historierne, som er indlæst af Martin Greis og med stemningsmusik af Morten Gildberg-Hansen. Man kan naturligvis også læse eTegneserien som et traditionelt album.

Gyldendals eTegneserier til iPad.

Alder: Fra 8 år og opefter.

Sideantal: 70

Forfatter: Anders Walter.

Fortalt af: Martin Greis.

Musik: Morten Gildberg-Hansen

Gyldendals eTegneserier koster 42 kr./stk i iTunes App Store.

OBS. Åbningstilbud på Solas – Opikayana kr. 36

Se Solas 1 her: http://itunes.apple.com/dk/app/id413171353?mt=8

Se Solas 2 her: http://itunes.apple.com/dk/app/solas-2-det-stille-angreb/id413172468?mt=8

Om albummene:

I 15 år har Solas ventet på hævn, da han som dreng overværede sin familie blev nedslagtet af den tyranniske verdenshersker Nedal. Solas får endelig chancen for hævn, da farens gamle soldaterkammerat, Niloc, beslutter at gøre et sidste attentatforsøg mod Nedal og hans verdensimperium.

Et brev sendt til Niloc fortæller, at den gruppe modstandsfolk har fået fat i hemmelige tegninger over Nedals fæstning. Med håbet om at finde et svagt punkt i Nedals uindtagelige skjulested, drager Niloc og Solas af sted mod den mørkeste og mest farlige del af den besatte verden. Missionen er at destruere det vitale satellitsystem, der styrer Nedals enorme hær af dræberrobotter, og dermed befri verden.

Opikayana er første af to bind i fantasy-fortællingen om Solas, der afsluttes med Det stille angreb.

Anders Walter er født den 5. februar 1978. Han har studeret illustration og filmvidenskab ved School of Visual Arts i New York. Den primære udtryksform i hans kunstneriske virke er illustration og omfatter både storyboards, plakater, tegneserier og bogillustrationer. Han har i de seneste år skrevet filmmanuskripter og instrueret flere danske musikvideoer.

Martin Greis er født 1980 og uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og indlæst en lang række lydbøger hos Gyldendal. Martin Greis har desuden arbejdet for tegnefilmskanalen Cartoon Network siden 2001.

For yderligere information eller adgang til at hente et testeksemplar af applikationen, kontakt redaktør Lasse Horne på 3375 5780 begin_of_the_skype_highlighting              3375 5780      end_of_the_skype_highlighting eller lasse_horne@gyldendal.dk.

Bedste hilsner

GYLDENDAL

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail